Hrvatska

Uvjeti BiH za gradnju Pelješkog mosta ostaju isti

Pelješki most

Vlastima Bosne i Hercegovine još uvijek nije dostavljena predstudija izvodljivosti gradnje Pelješkog mosta, no uvjeti koje Sarajevo postavlja da bi se taj projekt realizirao ostaju isti, a znače zahtjev za nesmetani pristup otvorenome moru – izjavio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić.

– Nećemo dopustiti da luka Neum bude dovedena u pitanje odnosno da se akvatorij Neuma dovodi u pitanje – rekao je Hadžić.

Kako prenosi HRT, Hodžić je podsjetio na obveze koje proistječu iz Međunarodne konvencije o pravu mora i koje svakoj pomorskoj zemlji jamče pravo na pristup otvorenome moru pa se sukladno tome mora projektirati i eventualni Pelješki most.

Hadžić smatra kako će Pelješki most u svakom slučaju biti veliki izazov za Hrvatsku, jer je riječ o skupom prometnom rješenju koje značajno ovisi o spremnosti Europske unije da ga financira.

– Oni (Hrvatska) apsolutno nemaju ni jednu kunu niti euro da uđu u realizaciju ovog projekta, pa čak kada bi sve to imali postavlja se pitanje za koliko bi to završili – istaknuo je ministra prometa BiH.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist