DuList IN

UVALA, GRUŽ, KABOGA, MOKOŠICA, POP UP KOLENDA, PILE, STRADUN… Vikend prepun festivalskih događanja!

UVALA, GRUŽ, KABOGA, MOKOŠICA, POP UP KOLENDA, PILE, STRADUN… Vikend prepun festivalskih događanja!

Iznimno bogat raznovrsnim programima, drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala, ponudit će svim generacijama mnogobrojne sadržaje diljem grada. Sutra, 3. prosinca Dubrovnik će vrvjeti događanjima: počinju programi u Uvali Lapad, Gružu, Kabogi, Mokošici i u Pilama. U povijesnoj jezgri grada paljenje druge adventske svijeće predvodit će katedralni župnik don Marin Lučić, a upalit će je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu u 19 sati ispred Dubrovačke katedrale. Na velikoj festivalskoj pozornici na Stradunu nastupit će Urban & 4 u 21 sat, a dobra zabava nastavit će se i nakon koncerta uz DJ glazbu. Na prvu ovogodišnju vožnju kreće i omiljeni Pop up Kolenda bus, u điru od grada do Mokošice.

Bogatoj festivalskoj ponudi Gruž se pridružuje s programom AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici koji organizira TUP – urbana četvrt. U subotu i nedjelju od 12 do 23 sata, pripremljen je zanimljiv program za sve uzraste, od sajma dobre glazbe i „food marketa“, preko radionica za djecu i odrasle, nogometnog kantuna, pub kviza, dvije izložbe, do glazbenih nastupa benda Bloombox i DJ-a Petra Ipšića. Prilika je to za vidjeti Tvornicu ugljenografitnih proizvoda TUP u novom čarobnom ruhu i sudjelovati na nešto drugačijem Adventu.
Program Šarena zima u Uvali počinje sutra 3. prosinca u 11 sati otvaranjem Du STEM festivala u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, koja organizira i koordinira i brojna druga festivalska događanja u Uvali Lapad. Na pozornici kraj fontane u 12.15 Slovensko kulturno društvo „Lipa“ izvest će Tonka Balonka Show, a u 12.45 Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i Mažoretkinje Grada Dubrovnika održat će Šareni plesni kolaž, na istom mjestu. Zavijorit će se zmajevi i baloni iznad plaže u Uvali u 13.30 kada je na rasporedu atraktivna zmajada za djecu i mlade koju koordinira Aero klub Nimbus. Adventski vlakić prometuje svakog dana od 9.30 do 17 sati, a klizalište na teniskim terenima u Uvali otvoreno je svakodnevno tijekom festivala od 9 do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata.

Božić u Svetoj Obitelji u Mokošici počet će 3. prosinca dolaskom Pop up Kolenda busa s omiljenim festivalskim licima Medom i vilenjacima, a nastavit se na pozornici ispred Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II. druženjem mladih uz glazbu s Triom Laus.

Dvije prigodne blagdanske radionice izrađivanja božićnih dekoracija u okviru programa Božić u Kabogi održat će Dubravka Lošić,  Kristina Skvrce i Ivana Dražić Selmani, sutra, 3. prosinca za uzrast od 8 do 14 godina u poslijepodnevnim satima te u nedjelju, 4. prosinca za uzrast od 5 do 8 godina.

Ove godine posebno će zasjati park u Pilama, u kojem će se održavati i razni sadržaji, već sutra od 17 do 19 sati Plesni studio Lazareti organizira zabavu uz omiljene likove iz dječjih crtića i poziva dječicu da se odjenu poput njih. Tu će se ove godine naći i novi photo point, a bogato osvjetljenje uz snježno ruho vikendom priuštit će pravu kulisu za savršenu blagdansku fotografiju! Sniježit će tako u Pilama petkom, subotom i nedjeljom u poslijepodnevnim satima, osim u slučaju lošeg vremena.

U Kazalištu Marina Držića 3. i 4. prosinca u 18 sati Kazališna družina Kolarin zaigrat će Ježevu kućicu u režiji Darije Mikulandre Žanetić. Sljedećeg tjedna 8. i 9. prosinca u 10 sati u Kazalištu je na programu predstava Zlatno libro u režiji Helene Petković, nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i KMD-a.

Subotnja jutra u gradu tradicionalno su u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo u 11.30 te besplatnog tematskog razgledavanja grada Kozmopolitski Dubrovnik u organizaciji TZ grada Dubrovnika, na hrvatskom i engleskom jeziku dok su subotnja popodneva rezervirana za, također besplatno, tematsko vođenje pod nazivom Zlatno doba Dubrovnika u organizaciji Doma Marina Držića.

Bogat program organiziraju i ostale kulturne ustanove pa tako Prirodoslovni muzej svake subote tijekom prosinca održava Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu – kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa za osnovnoškolce, a Dubrovačke knjižnice danas u 17 sati za djecu od 4. do 8. razreda organiziraju program Adventska pričaonica Gradom, s početkom iz prizemlja Narodne knjižnice Grad, a koji će kroz ovu vođenu šetnju naučiti više o svecima Došašća. Prijave se primaju putem emaila Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica djecji@dkd.hr. Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na Subotnju kavu u galeriji uz retrospektivnu izložbu Mara Mitrovića „Neutralna plovnost“.

Advent na Vojnoviću u organizaciji Studentskog centra Dubrovnik donosi nastupe Bosutskih bećara večeras 2. prosinca u 20 sati te Matka i Brane sutra, 3. prosinca, također u 20 sati. U nedjelju, 4. prosinca u okviru Adventa na Vojnoviću SC Dubrovnik organizira dolazak Svetog Nikole u 10.30 ispred Studentskog centra ili u slučaju lošeg vremena u dvorani Salocha.

Pop-up Kolenda bus kojim putuju najmlađima omiljeni sudionici festivala, Medo, djedica i njegovi vilenjaci iz Plesnog studija Lazareti, u svom će điru gradskim i prigradskim ulicama ove subote uveseljavati sve koji ga susretnu.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, gdje se mogu pronaći sve eventualne izmjene programa i nove obavijesti.
*****
Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme adventa i u susret dočeku nove godine na više lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici, predvođeni Coca-Colom, Zračnom lukom Dubrovnik.

UVALA, GRUŽ, KABOGA, MOKOŠICA, POP UP KOLENDA, PILE, STRADUN… Vikend prepun festivalskih događanja!

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist