Sport

UTRKA STAZOM DEVA Diklić i Bošković najbrže svadali ‘uspon nade’

UTRKA STAZOM DEVA Diklić i Bošković najbrže svadali 'uspon nade'

Jakša Diklić iz TK Dubrovnik u muškoj i Miluša Bošković iz TK Kotor u ženskoj konkurenciji pobjednici su ovogodišnjeg, četvrtog izdanja utrke Stazom deva koja se ove subote održala u organizaciji Thriatlon kluba Dubrovnik.

Stotinjak natjecatelja svladalo je tradicionalni uspon koji se održao povodom Dana dubrovačkih branitelja, serpentinama do Tvrđave Imperijal na Srđu. Natjecatelji su krenuli jedan po jedan s magistrale (129 mnv), s razmakom od 30 sekundi serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam.
Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Lazaru Badanjcu dok je treći bio Miloš Komnenić. Kod žena druga je bila Jelena Tomašević dok je treća bila Alemka Sarić.
Inače, naziv utrke je „Stazom DEVA“, budući da su se devama nazivali dobrovoljci dostavljači potrepština do prve linije tokom Domovinskog rata.

Ovaj uspon nade ima i humanitarni karakter, a prikupljenih 12 tisuća kuna namijenjeno je za Društvo distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist