Politika

USUSRET IZBORIMA ‘Nemam komentara’ novi slogan lokalnih SDP-ovaca

USUSRET IZBORIMA 'Nemam komentara' novi slogan lokalnih SDP-ovaca

Osim Zorana Milanovića svoju kandidaturu za mjesto predsjednika SDP-a zasada je najavio jedino primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Nakon posljednjih parlamentarnih, odnosno petih izgubljenih izbora u nizu, Milanović je krenuo u još jednu bitku, onu za unutarstranačke izbore koji će se održati 12. ožujka. Iako se spominjalo ime zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, kao treće opcije i prijetnje Milanoviću, on je na na svome Facebook profilu javno podržao kandidaturu Zlatka Komadine.

Predsjednik SDP-a bira se neposredno, sustavom ‘jedan čovjek – jedan glas’, kroz jedan ili dva izborna kruga, samim tim i dubrovački te županijski SDP-ovci imaju pravo glasa.
A u kojem će smjeru krenuti SDP i na čiju podršku Komadina i Milanović mogu računati pitali smo istaknute lokalne članove SDP-a.

Kako se nedefinirano ponašaju kao stranka isto su odgovarali i na pitanja, izuzev člana uprave Hrvatske lutrije, a bivšeg europarlamentarca i bivšeg zamjenika ministra turizma Olega Valjala. On je kratko i otvoreno potvrdio kako će njegov glas ‘definitivno ići Milanoviću’.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mladen Gojun bio je jezgrovit.
– Glasat ću za onoga tko ponudi koji ponudi bolji program – rekao je Gojun. Njegov ‘au pair’ na županijskoj razini Davor Penić kratko nas je otpilio rekavši kako nema komentara.
Isti pristup ovoj tematici zauzeo je i gradski vijećnik Stjepan Kordić, no njegov sic-kolega Davor Mrša bio je ipak malo rječitiji.

Kome će se prikloniti Mrša, Kristina Ćurčija, Niko Šalja, Jure Dumančić, Ana Kordić i Božidar Memed potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Petra Žuvela/Nikša Miletić

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist