Grad

USUSRET DONOŠENJU NOVOG GUP-A Franković imenovao članove Savjeta za urbanizam

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zaključkom je imenovao članove Savjeta za urbanizam, ususret donošenju novog PPU-a i GUP-a. Ovo stručno savjetodavno tijelo čine predstavnici Društva arhitekata Dubrovnik i Hrvatske komore arhitekata – Područnog odbora Dubrovnik: Romano Duić, Lea Đurović Ruso, Lukša Radić, Ursula Stanić i Matko Vetma.

Zadaća stručnjaka okupljenih u Savjetu za urbanizam, navode iz Gradske uprave, je sagledavanje kompleksnih prostorno-planskih i urbanističkih pitanja na prostoru obuhvata Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana te davati mišljenja, prijedloge i primjedbe u tijeku izrade nacrta prijedloga dokumenata, kao i izvješća o javnoj raspravi tijekom njihova donošenja.

Gradonačelnik Franković danas se sastao s imenovanim članovima, a sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.

Kako je istaknuo gradonačelnik Franković, cilj izrade novog PPU-a i GUP-a je s jedne strane osigurati skladnost gradnje gradnje i poštivanje kulturno-spomeničke baštine Dubrovnika, a s druge omogućiti razvoj grada definiranjem novih zona urbanog življenja i stanovanja. Ovom prilikom zahvalio je sudionicima sastanka na odazivu i sudjelovanju u ovom izazovnom i važnom projektu donošenja ključnih prostorno-planskih dokumenata.

Pročelnik Benić naglasio je kako je riječ o veoma složenom procesu koji će u konačnici, u zadanom roku od okvirno dvije godine, rezultirati dokumentom koji će definirati jasnu viziju razvoja Grada Dubrovnika za dugoročno razdoblje. Između ostalog, istaknuta je važnost društvenog i strukovnog konsenzusa u kontekstu donošenja najkvalitetnijeg rješenja kojim će se zaštititi interesi Grada i građana.

Podsjetimo, Ugovor za izradu Izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika vrijedan 1.556.250 kuna s PDV-om sklopljen je u rujnu 2022. s tvrtkom Urbanistica d.o.o. iz Zagreba, dok je ugovor za izradu strateških studija procjene utjecaja na okoliš sklopljen s tvrtkom Ires ekologija d.o.o. iz Zagreba i vrijedan 481,250 kuna s PDV-om.

Pročitajte još

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija