Grad

UŠTEDE ZBOG KRIZE Zaposlenici Grada ove godine bez božićnica

UŠTEDE ZBOG KRIZE Zaposlenici Grada ove godine bez božićnica

Zaposlenici Grada Dubrovnika ove će godine, zbog krize uzrokovane koronavirusom, ostati bez božićnica i darova za djecu. Kako navode za DuList iz Gradske uprave, doneseno je više mjera financijskih ušteda koje uključuju smanjenje plaća od 10 posto djelatnicima u gradskoj upravi i javnim ustanovama te su obustavljene isplate ostalih davanja po kolektivnom ugovoru, između ostalog i božićnice te dara za djecu za 2020. godinu
-Ponašajući se odgovorno i djelujući proaktivno, Grad Dubrovnik je jedan od prvih gradova koji je donio niz mjera pomoći za prevladavanje krize namijenjenih građanima i gospodarstvenicima pogođenim krizom. Istovremeno, uz uspješno nošenje s javno-zdravstvenim aspektima pandemije, osigurana je stabilnost javnih financija vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova – napominju iz Grada Dubrovnika.
Božićnice neće dobiti niti zaposlenici Libertasa, Vrtlara i Domouprave, što su nam potvrdili iz ovih tvrtki.
Kako nam je navela direktorica Vrtlara Alma Majstorović, isplata božićnica i dara za djecu je trenutno trošak kojeg ova tvrtka ne može podnijeti.
Iz ostalih gradskih komunalnih tvrtki početkom ovog tjedna poručili su nam kako se odluka o tome u tom trenutku još nije bila donijela.
Vodovod radi analizu financijskog stanja te će se po njenom dovršetku, a sukladno utvrđenim rezultatima, donijeti i odluka o božićnici i daru za djecu.
-Kako je 2020. godina sve osim tipična po pitanju našeg poslovanja, to će se zasigurno odraziti i na iznose koji će se eventualno isplatiti te će oni, ako se budu isplaćivali, biti nešto manji nego prethodnih godina – odgovor je pak kojega smo dobili iz Sanitata.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist