Sport

USPJEŠNI U ZADRU Aedium i dalje najbolji u Dalmaciji

USPJEŠNI U ZADRU Aedium i dalje najbolji u Dalmaciji

Badmintonski klub Aedium osvojio je 19 medalja, od čega 11 pojedinačnih te 8 parskih, na turniru 4. kola Dalmatinske lige 2017., koji se u nedjelju 17. prosinca održao u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića.

U pojedinačnoj kategoriji u U11 konkurenciji (poletarci) prva tri mjesta osvojili su Aediumovci, kod dječaka Davor Makivić, Patrik Karamatić i Patrik Konjuh, a kod djevojčica Lana Korać, Lučia Galjer i Romea Milković. Mlađi kadet Marko Janičić bio je prvi u U13 konkurenciji kod dječaka, a kod djevojčica prva tri mjesta osvojile su Nika Masle, Petra Bevanda i Vita Car. Kadetkinja Dora Šurković bila je prva u U15 konkurenciji.

U parskoj kategoriji u U11 konkurenciji poletarci Patrik Karamatić i Davor Makivić bili su prvi, a Patrik Konjuh treći, a kod cura Lana Korać i Lučia Galjer prve, a Romea Milković i Karla Guca treće.
Prvo mjesto među kadetima (U13) osvojili su Marko Janičić i Patrik Konjuh, a kod cura Nika Masle i Ana Letunić, dok su Petra Bevanda i Vita Car bile treće. U konkurenciji kadetkinja (U15) prve su bile Dora Šurković i Nika Masle.

Proglašeni su i pobjednici u pojedinačnim konkurencijama za 2017. su:
Poletarci – Patrik Karamatić (Dubrovnik)
Poletarke – Lana Korać (Dubrovnik)
Mlađi kadeti – Marko Janičić (Dubrovnik)
Mlađe kadetkinje – Nika Masle (Dubrovnik)
Kadeti – Marino Marčina (Zadar)
Kadetkinje – Dora Šurković (Dubrovnik)
Mlađi juniori – Vice Vidov (Zadar)

Na turniru je sudjelovalo ukupno 45 natjecatelja iz Zadra, Dubrovnika i Makarske, a dubrovački su badmintonaši nastupili pod vodstvom Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr