Aktualno

USPJEŠNA AUKCIJA UDRUGE ‘TATA JE TATA’ ‘Imamo stipendije!’

aukcija naslovna

Udruga Tata je tata privela je uspješno kraju još jednu svoju humanitarnu akciju. Riječ je o aukciji 13 umjetničkih djela naših renomiranih autora, koja se održala protekle subote u Studentskom domu.
-Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako je 13 umjetničkih djela, naših renomiranih autora, sretno našlo svoje nove domove. Na našoj prvoj humanitarnoj aukciji ukupno je licitirano i prikupljeno čak 14.215 eura, a za potrebe stipendiranja dubrovačkih učenika i studenta u teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji. Ukratko zacrtani cilj je ispunjen – Imamo 10 stipendija! Malo je reći kako smo ponosni, sretni i zahvalni do neba. Prvenstveno mnogobrojnim građanima koji su nas podržali i licitirali za umjetnička djela i našim umjetnicima koji su nam svoje umjetnine donirali i odrekli se svojih premija – navode iz ove dubrovačke udruge.
-Naši dragi umjetnici, Josip Trostmann, Tonko Smokvina, Lukša Peko, Ivo Dimnić, Petar Dolić, Viktor Šerbu, Josip Ivanović, Mišo Baričević, Josip Škerlj, Maro Kriste, Ivan Perak, Vedran Grabovac i Robert Kralj – spremno su dali zalog za budućnost i obrazovanje naše djece – naveli su dalje te se zahvalili svima koji su pridonijeli organizaciji počevši od Studentskog doma Dubrovnik koji im je ustupio prostor, razglas i ostalo, a čije im je drago i uslužno osoblje (i tehnika i kuhinja i recepcija) bilo na raspolaganju cijelo vrijeme.
-Hvala svima koji su nam ustupili svoju opremu, vrijeme, hranu i piće – Mihu Skvrci na fotografskim uslugama, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na stalcima za slike, DJ Slimu za glazbenu podlogu i ravnanje zvukom, Đoniju Čučeviću na mikrofonima, Nikši Žarku na rasvjeti, Fotostaru na printanju, na okvirima i grafici Dali’s Artu, hvala na piću vinarima Crvik, Bukvić, D’ Vinu, Edivo Vinu, Coca-Coli Hrvatska, Jamnici i Pagu, našem članu Tonku Smokvini inicijatoru aukcije i našoj dragoj Kati Lujo na vođenju programa. Hvala vama dragi naši mediji koji nas uvijek vjerno pratite dajući nam spremno vjetar u jedra. Bez vas bi ova naša priča bila mnogo tiša i manjeg odjeka – zahvalili su se iz Udruge.
Navode kako su svojom prvom uspješnom aukcijom napravili prvi veliki korak prema svojoj davnoj želji stvaranja fonda za školovanje onih koji nemaju zaleđe, a kojima se nadaju barem malo pomoći na njihovom životnom putu i obrazovanju.
-Istovremeno u htijenju da mi budemo bolji uz nadu kako će nas djeca kojoj pomognemo jednog dana graditi u bolje društvo. Odgovornost je velika, ali uz ovakvu podršku i veliko srce naših sugrađana bez imalo sumnje gledamo u budućnost. Zato vjerujemo kako će naša humanitarna aukcija postati tradicija. Naše drage dubrovačke umjetnice već su nam se javile i ponudile svoja djela za iduću aukciju. Sve nas ovo neizmjerno veseli i daje snagu da vjerujemo kako je život jednostavno lijep. Bez svih vas nema ni nas, zato vam svima neizmjerno hvala! – zaključuju iz humanitarne udruge Tata je Tata Dubrovnik.

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist