Kultura

Uspješan nastup Dubrovačkog komornog zbora

Dubrovački komorni zbor osvojio je 5. mjesto u međunarodnoj konkurenciji 17 zborova na Natjecanju pjevačkih zborova koje se proteklog vikenda održavalo u Zadru, javlja Josip Lopižić, predsjednik Dubrovačkog komornog zbora.

A u konkurenciji hrvatskih zborova izborio je odlično treće mjesto uz vrlo malu bodovnu razliku naspram prvo i drugoplasiranog zbora.

Prvo mjesto pripalo je Koncertnom zboru Državnog sveučilišta Sjeverne Dakote iz SAD-a, kojega je dubrovačka publika imala priliku slušati prošloga tjedna u Crkvi sv. Ignacija. Drugo mjesto osvojio je poljski zbor Szkoly Glównej, a treće je pripalo Pjevačkom zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.
Ovaj uspjeh potvrda je dugogodišnjeg kontinuiranog rada na kvaliteti pjevanja, a kako je rekao voditelj i dirigent zbora Frano Krasovac i motivacija za daljnje djelovanje.

Inače, Dubrovački komorni zbor će u utorak, 28. svibnja 2012. godine u Crkvi sv. Ignacija u 20 sati organizirati još jedan a capella koncert na kojem će predstaviti dio repertoara s kojim se natjecao u Zadru, a na kojem će nastupiti još jedan vrhunski zbor iz SAD-a Bucknell University Rooke Chapel Choir.
 

Pročitajte još

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

SUSRETI RIJEČI Prvi u znaku Slavice Stojan i Vesne Čelebić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija