AktualnoUrednički izbor

USPIO PROJEKT DULISTA Hvala vam! Ovo ste vi, Vlahovi ljudi

USPIO PROJEKT DULISTA Hvala vam! Ovo ste vi, Vlahovi ljudi
Dubrovnik Old town photo shoot

Hvala vama, svim imenjakinjama i imenjacima našeg Parca, na današnjem sudjelovanju u fotografskom projektu DuLista ususret monografskom izdanju ‘Svi Vlahovi ljudi’! Oduševili ste nas, raznježili i izmamili nam suze i smijeh.

Znamo, neki su bili spriječeni, ali svi ste duhom bili s nama – i našim Parcem.

Među nama su bili i najstariji Vlahovi imenjaci pa za sad možemo pretpostaviti kako je gospar Vlaho Suhor među najstarijima, a tek su mu 82. godine. Oduševljeni smo i time što su se pozivu odazvale i mlade obitelji koje nastavljaju tradiciju čašćenja našeg nebeskog zaštitnika pa su na Stradun doveli svoje najmlađe članove obitelji. Neki od njih tek će u siječnju 2022. napuniti godinu dana. Naš projekt izišao je i izvan granica ne samo Dubrovnika nego i Lijepe naše pa je među Vlahovim imenjakinjama bila i Blaženka iz Mostara. Ona je ‘potegnula’ do Grada kako bi ponosno stala pred Parčevom crkvom i stvorila uspomenu za cijeli život, sv. Vlahu u čast.

Monografsko izdanje ‘Svi Vlahovi ljudi’ ugledat će svjetlo dana za mjesec dana, svi vi koji ste se danas upisali i sudjelovali, ostvarit ćete popust i dobiti današnju fotografiju na poklon!

Također molimo, ukoliko ste sudjelovali, a nekim slučajem vas nismo uspjeli upisati, da nam pošaljete vaše ime, prezime i broj mobitela na info@dulist.hr kako bismo ažurirali popis svih današnjih sudionika, a bilo vas je oko stotinu. Želja nam je, naime, da uz vašu fotografiju i sva vaša imena budu trajno upisana u našem mografijskom izdanju.

Posebnu zahvalu upućujemo našem gosparu Lukši Malohodžiću te naravno, našim pustolovima u visinama Zvonimiru Pandži i Maroju Sardeliću, koji je s dronom ‘nadgledao’ situaciju, dok je situaciju s ‘terena’ s fotoaparatom podno crkve svetog Vlaha pratio naš Dubravko Lenert. Hvala i svim kolegama koji su procijenili da je ovaj naš fotografski projekt vrijedan medijskog spominjanja! Uživajte u našoj fotogaleriji s ovog prekrasnog dana i druženja s imenjacima svetog Vlaha, a fotografiju s visina premijerno ćete moći potražiti u našem monografijskom izdanju Svi Vlahovi ljudi.

Živio sveti Vlaho!

Dubravko Lenert/DuList

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist