Aktualno

USPIO PROJEKT DULISTA Hvala vam! Ovo ste vi, Vlahovi ljudi

Dubrovnik Old town photo shoot

Hvala vama, svim imenjakinjama i imenjacima našeg Parca, na današnjem sudjelovanju u fotografskom projektu DuLista ususret monografskom izdanju ‘Svi Vlahovi ljudi’! Oduševili ste nas, raznježili i izmamili nam suze i smijeh.

Znamo, neki su bili spriječeni, ali svi ste duhom bili s nama – i našim Parcem.

Među nama su bili i najstariji Vlahovi imenjaci pa za sad možemo pretpostaviti kako je gospar Vlaho Suhor među najstarijima, a tek su mu 82. godine. Oduševljeni smo i time što su se pozivu odazvale i mlade obitelji koje nastavljaju tradiciju čašćenja našeg nebeskog zaštitnika pa su na Stradun doveli svoje najmlađe članove obitelji. Neki od njih tek će u siječnju 2022. napuniti godinu dana. Naš projekt izišao je i izvan granica ne samo Dubrovnika nego i Lijepe naše pa je među Vlahovim imenjakinjama bila i Blaženka iz Mostara. Ona je ‘potegnula’ do Grada kako bi ponosno stala pred Parčevom crkvom i stvorila uspomenu za cijeli život, sv. Vlahu u čast.

Monografsko izdanje ‘Svi Vlahovi ljudi’ ugledat će svjetlo dana za mjesec dana, svi vi koji ste se danas upisali i sudjelovali, ostvarit ćete popust i dobiti današnju fotografiju na poklon!

Također molimo, ukoliko ste sudjelovali, a nekim slučajem vas nismo uspjeli upisati, da nam pošaljete vaše ime, prezime i broj mobitela na info@dulist.hr kako bismo ažurirali popis svih današnjih sudionika, a bilo vas je oko stotinu. Želja nam je, naime, da uz vašu fotografiju i sva vaša imena budu trajno upisana u našem mografijskom izdanju.

Posebnu zahvalu upućujemo našem gosparu Lukši Malohodžiću te naravno, našim pustolovima u visinama Zvonimiru Pandži i Maroju Sardeliću, koji je s dronom ‘nadgledao’ situaciju, dok je situaciju s ‘terena’ s fotoaparatom podno crkve svetog Vlaha pratio naš Dubravko Lenert. Hvala i svim kolegama koji su procijenili da je ovaj naš fotografski projekt vrijedan medijskog spominjanja! Uživajte u našoj fotogaleriji s ovog prekrasnog dana i druženja s imenjacima svetog Vlaha, a fotografiju s visina premijerno ćete moći potražiti u našem monografijskom izdanju Svi Vlahovi ljudi.

Živio sveti Vlaho!

Dubravko Lenert/DuList

Pročitajte još

Mons. Roko Glasnović: ‘Ako istinski nasljedujemo Kristov put i našega Parca, bit ćemo svi Vlahovi ljudi’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

DOZNAJEMO Mato Franković zatražio novo rješenje za antenu na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija