Grad

USKRS U PRIMORJU DEVETI PUT Što vas u subotu i nedjelju čeka u Mrčevu?

Tradicionalna manifestacija ‘Uskrs u Primorju’ održava se ovog vikenda i to deveti put zaredom. Manifestaciju će u subotu otvoriti gradonačelnik Mato Franković.

Program otvaranja održat će se uz Dubrovačke trombunjere, FA Linđo – Linđovo blago i KUD Komolac s početkom u 10:30 sati na lokalitetu Lokva u Mrčevu. Prvog dana održava se i utrka Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo u organizaciji Triathlon kluba Dubrovnik s početkom u 11 sati, a uru kasnije će u suradnji s Festivalom Aklapela nastupiti klape Stine iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Pasika iz Omiša. Uz sve to tu je i prigodna prodaja domaćih proizvoda uz sajam cvijeća koja će trajati sve do 13 sati.

Za subotnji program organiziran je prijevoz autobusom JP Libertas koji s Pila kreće prema Mrčevu u 9:00 sati sa zaustavljanjem na stanicama Tommy Gruž, robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica. Povratak iz Mrčeva prema Pilama je u 13:30 sati.

U nedjelju, 8. travnja program počinje u 10 sati pješačenjem stazom Osojnik – Ljubač uz stručno vodstvo, a radi ograničenog broja polaznika potrebna je prijava na mobitel 091 586 4077.
Jutarnji autobus u nedjelju s Pila prema Osojniku polazi u 9:00 sati, dok je povratak uz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati.

Središnji događaj je međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi koja počinje u 15:00 sati na Lokvi u Mrčevu. Nastupit će Dubrovački trombunjeri, KUD Izvor – Limena glazba Zaton svečani mimohod, Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, Osojnik, KUD Stjepan Radić, Pridvorje, KUD „Ponikovska poskočica“, Ponikve, KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD “Fra Petar Bakula”, Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali Linđo.

Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva. Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Inače, Uskrs u Primorju organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Udruga Dubrovački primorski svatovi uz pomoć Sanitata Dubrovnik d.o.o., Libertasa Dubrovnik d.o.o., Vrtlara d.o.o., FA Linđa te ostalih partnera.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija