Iskusite gastronomske čarolije restorana Konavoski dvori, gdje svježina Ljute upotpunjuje bogate okuse tradicionalnih jela. Ravno iz Konavala dolazi nam recept jednog od specijaliteta kako bismo u njemu mogli uživati pripremajući ga za Uskrs u vlastitoj kuhinji. Rezervacije pozivom na broj 020 791 039.
JANJEĆI OSSOBUCO
SASTOJCI
1200 g janjetine
400 g korjenastog povrća
400 g zelenih mahuna
200 g griza
200 ml mlijeka
Jedno jaje
40 grama masnijeg sira poput gaude
15 g sira ribanca
100 ml vrhnja za kuhanje
30 ml crnog vrhunskog vina
Sol, papar, muškatni oraščić i anis
PRIPREMA
Janjeći but izrežemo na fete debljine 2 cm te ih naglo prepržimo s obje strane. Na toj masnoći dinstamo povrće, a potom dodamo janjetinu, podlijemo s vinom i malo povrtnog temeljca te dodamo anis i pirjamo dok se meso ne završi.
U međuvremenu, pripremimo njoke. U mlijeko dodajemo griz i začine, kuhamo i dodamo vrhnje te sir ribanac. Kada se smjesa skuha i poveže, maknemo s vatre te umiješamo jaje. Još toplu smjesu oblikujemo u valjak te pustimo da se malo ohladi. Ohlađene njoke režemo i posipamo sirom te ih zapečemo. Meso izvadimo iz umaka, umak dobro propasiramo i začinimo te u njega vratimo meso.
Mahune popržimo na maslacu i začinimo. Serviramo meso uz koje složimo njoke i mahune te meso prelijemo umakom.
U slast!