DuList IN

Uskoro počinje još jedan Župski ljetni karnevo!

blank

Uskoro počinje još jedan Župski ljetni karnevo, a predsjednica Župskog karnevala Luce Čučić najavila je zabavan program, među ostalim i dječju maškaratu.

-U želji da potaknemo one koji se već dugo nisu maškarali, a vežu ih neke lijepe uspomene i sjećanja upravo za ljetne maškare, odlučili smo se vratiti više od 25 godina unazad, u doba indijanskog plemena Župaho, kad je dio župske mladosti podigao šatore u Striježicama, spavao tu, zabavljao se i živio karnevo. Sada su i njihova djeca u tim godinama pa se možda i oni priključe plemenu.

Stoga smo počeli s izgradnjom indijanskog rezervata u parku Striježice u Srebrenome, a do utorka, 29. kolovoza 2023. godine, planirano je njegovo dovršenje. Malo je zapelo jer još tražimo bizone i jelene čija nam je koža neophodna za izgradnju šatora, ali riješit ćemo sve u planiranom roku. Karnevo je ipak ozbiljna organizacija…

Za dolazak u rezervat nisu potrebne nikakve predbilježbe i najave. Dođite, donesite što za pojesti i popiti, zabavite se, ostanite koliko hoćete. Možete podići i neki svoj šator, kakav god želite. Najvažnije je da nam svima bude lijepo i da se nikakva vatra ne pali – navela je.

Dječju maškaratu su odlučili odvojiti od glavne povorke.

-To ne znači da dio djece neće biti, sa svojim roditeljima, i na glavnoj povorci, ali njihov dan je petak, 1. rujna. Od 16.30 do 18.30 sati moći će balati, tjerati kišu, sudjelovati u različitim igrama i radionicama, oslikati lice ratničkim bojama – kazala je.

Centralno događanje je u subotu, 2. rujna. Okupljanje maškara počinje u 19 sati u Striježicama.

-Za maškare spravjamo šporke makarule, a bit će što i za popiti te kakav slatki zalogaj. Povorka se u 20 sati upućiva prema Mlinima, okreće ispod platana i ide šetnicom sve do Velikoga mula u Srebrenome gdje će nas zabavljati Branko Medak i JEXY bend – naglasila je.

Očekujemo jedno veliko pleme Cavtatskih mama i Dominala, maškare iz Grada, Primoštena, Biograda na Moru, Zadra, preko 100 župskih maškara, a još nismo sigurni dolaze li nam Korčulani i Brist. Naravno, povorku predvode Mažoretke Župe dubrovačke. Dođite svakako i svakakvi! – istaknula je.

Pročitajte još

[30 GODINA KARIJERE] Pero FullHouse slavljeničku turneju završio u Revelinu

Dulist

ADIO LJETO Koncert grupe PMS u Cavtatu

Dulist

[FOTO/VIDEO] JUBILARNI DESETI SUSRET Više od pedeset Vespi prođiralo Stradunom!

Dulist