Aktualno

USKORO POČETAK RADOVA Tko će biti direktor ACI marine u Slanom?

aci slano projekcija

Osim ACI-je marine u Komolcu, uskoro će početi i radovi na jednoj drugoj, željno iščekivanoj ACI marini Slano. Kako doznajemo, ovih dana bi trebao bi biti poznat izvođač radova, a svečano otvorenje bit će po svemu sudeći u prvim danima listopada.
”ACI d.d. nakon dugog niza godina kreće u izgradnju nove, 22. po redu, ACI marine na području Dubrovačko-neretvanske županije. S obzirom da na tom području posluju marine Korčula i Dubrovnik za čijim uslugama postoji izuzetno velika potražnja, ACI će u vrlo kratkom roku popuniti privezne kapacitete nove marine i započeti s poslovanjem punim kapacitetima’, stoji u odgovoru iz ACI-jevog sjedišta.

”U izgradnju marine Slano, ukupne površine 66.279 metara četvornih, ACI će uložiti sveukupno 60 milijuna kuna. U početnoj fazi, prema planu investicija, do kraja godine će biti uloženo do 30 milijuna kuna. U tijeku je natječaj za odabir izvođača te se po odabiru izvođača i proteku sezone kreće s građevinskim radovima”, poručili su iz ACI te dodali kako će ‘ACI Slano moći na vez primiti 200 plovila duljine od 11 do 25 metara’.

”Unutar uvale predviđena je izgradnja zgrade recepcije i poslovnih prostora te restorana s terasom i vanjskim bazenom. Okoliš marine uredit će se i oplemeniti hortikulturnim uređenjem, koje uključuje i uređenje vodotoka s izgradnjom prijelaza – mosta. Izgradit će se i potrebne prometnice kroz marinu, obalna/šetna staza te urediti parkiralište”, pišu iz ACI-ja.

Ono što nas je posebno zanimalo je koliko će marina otvoriti novih radnih mjesta, kao i tko će doći na njeno čelo. Odgovore na ta pitanja potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dulist

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist