Kultura

Uskoro osmo izdanje dubrovačkog ‘Poznog ljeta’

Dubrovački simfonijski orkestar od 28. kolovoza do 23. rujna ove godine priređuje osmo izdanje svog glazbenog festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’. U godini u kojoj Orkestar slavi 95. obljetnicu postojanja, festival će se održati u nešto drugačijem izdanju od prvotno planiranog, no kao i prethodnih godina, ljubitelji glazbe doći će na svoje. Publiku očekuje devet koncerata, a kao i svake godine, program festivala obuhvaća simfonijske koncerte, recitale i jazz glazbu.
-Globalna pandemija promijenila je naše živote, no unatoč svim izazovima, Dubrovački simfonijski orkestar se posvetio tome kako publici pružiti najbolje od klasične glazbe i jazza. Ove godine slavimo 250. godišnjicu rođenja Ludwiga van Beethovena. Imat ćemo nekoliko koncerata isključivo njegove glazbe, a ove godine je posebno zanimljiv i koncert popularne klasike, jazz i filmske glazbe koji priprema B&P Septet DSO-a. U trenutcima izazova i nesigurnosti, vjerujemo da ćemo svojim naporima i nevjerojatnom moći glazbe pomoći iscijeliti i donijeti utjehu u ovom kaotičnom vremenu. – istaknuo je šef dirigent DSO-a i glazbeni direktor festivala, Marc Tardue.
Festival će otvoriti istaknuta pijanistica Jasminka Stančul, uvijek rado viđena gošća Orkestra i Grada, dok će koncertom ravnati šef dirigent DSO-a, Marc Tardue. U povodu 250. rođendana Ludwiga van Beethovena, izvest će se njegov Koncert za klavir i orkestar br. 1 u C duru te Simfonija br. 8 u F duru. U nastavku festivala slijedi suradnja s Laus akademijom Dubrovnik, vrsnim profesorima Goranom Končarom, Leonidom Sorokowim, Brunom Vlahekom i Dubravkom Vukalović te njihovim učenicima. Slijedi recital Vida Veljaka i Dore Iveković, nastup Gudačkog kvarteta DSO-a, recital pijanista Marina Limića; Brass & Percussion septet DSO-a koji priprema atraktivni koncert popularne klasike, potom donacijski recital Naire Asatrian za Društvo distrofičara. invalida celebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske župnije, kao i crossover koncert More Love Ensemble koji na jedan sasvim novi način donosi djela najvećih hrvatskih skladatelja.

Pročitajte još

ISTA RAVNATELJICA, NOVA PRAVILA Publika na izvedbe Igara samo uz COVID-propusnice?

Dulist

Uskoro na policama knjižara englesko izdanje knjige ‘Treći ključ’ Vedrana Mezeija

Dulist

U ATRIJU KNEŽEVA DVORA Večeras koncert Puhačkog kvinteta DSO-a i pijanistice Stefani Grbić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija