Sport

Ura Nage uspješan na Europskom kupu

Ura Nage uspješan na Europskom kupu

Mlađi kadeti Judo kluba Ura Nage proteklog su vikenda nastupili na 8. Europskom kupu za mlađe kadete u mađarskom Gyoru i ostvarili niz pobjeda i dobrih rezultata.

To natjecanje je neslužbeno prvenstvo Europe za natjecatelje rođene 2001. i 2002. godine i okuplja veliki broj natjecatelja iz cijele Europe, a među njima su nastupila i tri dubrovačka judaša: Leon Konjevod (-45 kg), Leon Đapić (-50 kg) i Marko Marinović (-55 kg).

Nakon po dvije pobjede, i Konjevod i Đapić zaustavljeni su u četvrtfinalu, dok je Marinović izgubio u prvom kolu bez prava na popravne borbe. Leon Konjevod je u repesažu izborio jednu pobjedu i jedan poraz te u ukupnom poretku zauzeo 7. mjesto od 39 prijavljenih natjecatelja kategorije do 45 kg. Leon Đapić je s još dvije pobjede kroz repesaž stigao u priliku boriti se za medalju, ali je porazom u zadnjoj borbi u konačnici osvojio 5. mjesto među 28 natjecatelja kategorije do 50 kg.

– Zanimljivost je što je turnir u Gyoru jedini Europski kup za mlađe kadete i organiziran je potpuno jednako kao i službeni Europski kadetski kupovi, s prijavama, akreditacijama, podjelom natjecanja na subotnji i nedjeljni dio, te posebnim finalnim blokom u kojem su samo borbe za odličja. Ideja je da se natjecatelji koji od sljedeće godine imaju pravo nastupa na službenim kadetskim Europskim kupovima, privikavaju na ovako visoku razinu organizacije natjecanja. Stoga smo nakon nastupa u Moskvi i sjajnih rezultata na prvenstvima Hrvatske poveli troje naših najboljih mlađih kadeta u Gyor. Sjajnim pristupom i sa ukupno sedam pobjeda opravdali su naše povjerenj e i pokazali kako se ravnopravno mogu nositi s judašima njihova uzrasta iz cijele Europe – kazao je trener JK Ura Nage Marijo Đapić.

Nastupom u Mađarskoj završena je uspješna natjecateljska sezona kluba, slijede polaganja učeničkih pojaseva i kratki trotjedni odmor, nakon čega Ura Nage kreće s ljetnim pripremama za nove uspjehe u sezoni 2015./2016., a tijekom ljeta organizira i Ljetni judo kamp.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist