Grad

UPRAVNI SUD POTVRDIO Grad je s pravom odbio izdati dozvolu za gradnju na zemljištu Zaklade Mihanović

ZAKLADA MIHANOVIC109

Grad Dubrovnik je prilikom odbijanja izdavanja građevinske dozvole tvrtki Laus Centar d.o.o (projekt nasuprot vila Palme) bio u pravu – napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković.
Riječ je, podsjetimo, o bivšem zemljištu Zaklade Mihanović ispod Vile Palme, na kojem je investitor tvrtka Laus Centar u vlasništvu braće Slezak željela graditi visoku samostojeću poslovno-stambenu građevinu građevinske bruto površine od 2247 metra kvadratna i visine 22 metra.
Još u svibnju 2021, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika odbio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole te je upućena žalba nadležnom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Potom je Ministarstvo rješenjem potvrdilo stav Grada, a sve je potom završilo na Upravnom sudu u Splitu, čije je rješenje danas objavio gradonačelnik. Odbijen je, naime, tužbeni zahtjev Laus Centra.
– Sve zloguke najave kao i pokušaji prikaza ove gradske uprave kao uprave koja je podložna pritiscima investitora još jednom su pale u vodu. U našem Gradu su svi dobrodošli, ali uz strogo poštivanje mjere – zaključio je Franković.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist