Aktualno

UPOZORENJE PODUZETNICIMA Opet stižu uplatnice za upis u neobvezujući registar

Jedna naša sugrađanka nemalo se iznenadila kada je dobila uplatnicu na iznos od 480 kuna za upis u GospodarskiRegistar.hr. Uplatnica joj je stigla u trenutku kada je vršila promjenu člana uprave svoje tvrtke, a provedba upisa promjene člana navodi se i u dopisu kojega je dobila uz uplatnicu. Kad joj je javni bilježnik rekao kako to ne mora platiti, obratila se DuListu kako bismo upozorili sugrađane ako bi se našli u sličnoj situaciji. Upitala se i kako je moguće da netko zna za promjene i prije nego što je ona sama dobila rješenje. –Ljudi ne čitaju do kraja pa nasjednu i uplate – govori nam.

Inače, o ovome je još u svibnju prošle godine poduzetnike upozorila i Hrvatska gospodarska komora.

– Hrvatska gospodarska komora, potaknuta pozivima poduzetnika kojima učestalo pristižu ponude za uvrštavanje njihovih podataka u različite međunarodne, ali i domaće adresare, upozorava na veliki oprez pri davanju podataka i pažljivo čitanje onoga što se nudi, pa i onoga što piše najsitnijim slovima. Više se članica obratilo HGK nakon što su primile uplatnice za upis u Gospodarski registar. Napominjemo da su navedeni registri neobvezujući te da je riječ o poslovnoj ponudi koju možete i ne morate prihvatiti. Na ponudu treba odgovoriti ako su poduzetniku jasni svi odnosi i obveze te ako su odlučili prihvatiti objavu podataka uz plaćanje navedene cijene – naveli su tada iz HGK.

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija