Aktualno

UPOZORENJE METEOALARMA Pripremite kišobrane, stižu pljuskovi s grmljavinom!

UPOZORENJE METEOALARMA Pripremite kišobrane, stižu pljuskovi s grmljavinom!

Do nedjelje navečer kiša će ‘okupati’ skoro cijelu Hrvatsku. Najavljuje to HRT-ov prognostičar Zoran Vakula, koji ističe kako se u mnogim mjestima mogu očekivati obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, danas najprije na sjevernom Jadranu, tijekom noći, te osobito u subotu i drugdje. Pritom je ponegdje moguće i olujno nevrijeme!

Ističe i kako su stručnjaci DHMZ-a u europskom MeteoAlarm sustavu zamijenili donedavna upozorenja za toplinski val koji može djelovati na zdravlje s upozorenjima na ponegdje, osobito danas na sjevernom Jadranu, a sutra i drugdje – na opasno vrijeme, s neuobičajenim vremenskim prilikama, uz mogućnost šteta, pa i ljudskih žrtava.

– Nužan je oprez i svjesnost rizika. Stoga se preporuča redovno informiranje o očekivanim meteorološkim uvjetima i praćenje uputstva izdanih od državnih tijela. Vrlo je velika vjerojatnost za mjestimično olujan vjetar te izraženije pljuskove i grmljavinu, pri čemu je mjestimice moguća i tuča, uglavnom na Jadranu i pijavice – piše Vakula.
Za dubrovačko područje za subotu, 5. rujna meteoalarm je izdao narančasto upozorenje zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine, dok je žuto upozorenje izdano zbog jakog juga.

Izvor: HRTE

Pročitajte još

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist