Hrvatska

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Banke u Hrvatskoj su poslale važno upozorenje kako je na Veliki petak, 29. ožujka, neradni dan za sustav provođenja međubankovnih platnih transakcija u eurima, objavljuje Danica.

– Međubankovni nacionalni nalozi u eurima i prekogranični nalozi u eurima zadani 29. ožujka će biti zaprimljeni na izvršenje s valutom sljedećeg radnog dana, a to je utorak, 2. travnja. Hitne naloge u eurima treba provesti najkasnije u četvrtak do 16 sati – upozoravaju u Zagrebačkoj banci.

No, to neće imati nikakvog utjecaja na izvršenje plaćanja između računa koji se vode u istoj banci, kao što neće imati ni utjecaja na plaćanja platnim karticama i podizanje gotovine na bankomatima.

– Dakle, građani će na Veliki petak moći bez problema podizati gotovinu na bankomatima i plaćati platnim karticama, ističu u Hrvatskoj narodnoj banci.

Automatski nacionalni nalozi bit će provedeni na Veliki petak, 29. ožujka, uz uvjet da je banka primatelja članica EuroNKSInst platnog sustava te da je zadan putem direktnih kanala kao pojedinačni nalog iznosa do sto tisuća eura.

U HNB-u tumače kako su banke sudionice platnog sustava EuroNKSInst Addiko banka, BKS bank AG, Hrvatska poštanska banka, Istarska banka Umag, Partner banka, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović