Kultura

Učenici OŠ Marina Držića upoznali se s djelima velikog komediografa

Dom Marina Držića započeo je s pilot projektom ‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića’ u kojem će se učenicima osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približiti djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

U projekt su uključene dubrovačke osnovne škole, a radionice izvode izv. prof. dr. sc. Katja Bakija i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo. Radionica je osmišljena u svrhu približavanja djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za zaljubljivanje u Držićev jedinstven književni opus. Polaznici će imati priliku čitati i analizirati odabrane fragmente  Držićeve komedije Skup. Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti opusa Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu.

Projekt je znakovito počeo u Osnovnoj školi Marina Držića u kojoj su ovaj tjedan održane i prve radionice, a u toj prigodi ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić uručio je poklon knjižnici škole – dvadeset primjeraka cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija