DuList IN

Upoznajmo Pariz kroz objektiv arhitekta Damira Perinića

Upoznajmo Pariz kroz objektiv arhitekta Damira Perinića

Predstavljanje knjige fotografija i otvorenje izložbe arhitekta Damira Perinića ‘Moj Pariz – Mon Paris’ održat će se u utorak, 2. listopada u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad. Fotografije koje će biti predstavljene na izložbi snimljene su u Parizu, u razdoblju od 1972. do 2018., a dubrovačka publika moći će ih razgledati do 17. listopada.

Uz autora u predstavljanju knjige sudjelovat će akademik Tonko Maroević i Anamarija Habjan, scenaristica i urednica serijala o fotografiji i nizu emisija o arhitekturi i promišljanju prostora na HTV-u.

U predgovoru knjige Maroević za Perinića, inače dugogodišnjeg stanovnika Pariza, piše kako je on “znatiželjni prolaznik kroz gradsko središte i periferne prostore s uvijek spremnom kamerom, živo zainteresiran za sve fenomene urbanog življenja (neslučajno je upravo arhitekt), ali možda još i više za privremene manifestacije ljudskoga okupljanja, a pogotovo za neočekivane, nepredviđene, neslućene slučajeve intimnog približavanja ili gotovo nagonskog reagiranja“.

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist