Sport

UOČI UTAKMICE JUG-PARTIZAN Treba zaustaviti Mandića i Subotića!

UOČI UTAKMICE JUG-PARTIZAN Treba zaustaviti Mandića i Subotića!

U Beogradu se večeras s početkom u 20 sati vaterpolisti Juga susreću s Partizanom. Riječ je o utakmici 2. kola LEN Lige prvaka.

Ništa u redovima Juga ne odaje atmosferu nervoze uoči važne utakmice koja može Jugu puno toga dobroga donijeti nakon samo dva kola natjecanja u B skupini Lige prvaka, piše portal Jug.hr. Jug je, naime, u prvom kolu kao gost savladao Spandau 04 u Berlinu rezultatom 9:8.

– U prva tri kola sve će momčadi biti uvjerene da imaju svoju šansu. Naš je nedostatak činjenica da Partizan nije igrao utakmicu prvog kola protiv Galatasaraya i u otvaranju euro sezone imaju pravo na nadu. Nama bi pobjeda puno značila jer bismo nakon dva gostujuća kola imali pun učinak i spremni bismo dočekali predstojeće oglede u Gružu. No, neće biti lako. Partizan ima kvalitetu. Kada znate da su se s Primorjem držali do zadnje sekunde utakmice u Regionalnoj ligi shvatite što želim kazati – izjavio je trener Miho Bobić.

– Činjenica je da su Mandić i Subotić dva glavna igrača i da ćemo napraviti veliki dio posla ako njih anuliramo. Ali to zna i Vujasinović, trener Partizana i uvjeren sam da će se i oni tome prilagoditi. Uostalom, svi igraju tako protiv njih. Mi imamo spremno nekoliko rješenja, ali u konačnici će sve zavisiti od razvoja situacije u bazenu. To su igrači koje ne možeš čuvati nekakvim dogovorom unaprijed, treba biti koncentriran i maksimalno posvećen obrani. Naši igrači to mogu. Moram reći da ćemo težiti uspostavi naše igre i natjerati Partizana da se prilagodi nama. Mislim da je to rješenje – govori Bobić.

Kapetan Juga Nikša Dobud tvrdi da Jug ima prednost na centarskoj poziciji jer igra naših centara u ovoj sezoni zaista ohrabruje. No, iako Partizan nije jak na toj poziciji, njihova igra često zna biti nepredvidiva.
– Kako zaustaviti Dušana Mandića? To je osnovno pitanje na koje moramo pronaći odgovor. On je osnovna poluga uz Gavrila Subotića i njihov učinak će u konačnici biti i učinak Partizana – rekao je Dobud.

Utakmicu Partizan – Jug CO sutra u srijedu, 17. 12. 2014. u 20 sati izravno prenosi Arenasport.

 

www.jug.hr

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist