Grad

UOČENI BROJNI PROBLEMI Franković obišao Ulicu Stjepana Cvijića u Gružu

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, pročelnicima i djelatnicima upravnih odjela za promet, izgradnju i komunalne djelatnosti te direktorima i djelatnicima ‘Čistoće’ i ‘Vodovoda’ , u društvu stanara obišao je ulicu Stjepana Cvijića u Gružu, s pripadajućim ulicama, gdje su utvrđeni brojni problemi, od oborinske odvodnje preko parkinga, uz ostale manje komunalne probleme.

Dogovoreno je postupanje i određena rješenja te će se manji, interventni dio asfaltiranja i sanacije rupa, ograđivanja i određivanja zona u kojima se više neće moći parkirati, napraviti u kratkom roku. Za veće investicije i buduće planiranje zaključeno je kako je za problem prometa u mirovanju, a time i prohodnosti ulice, najbolje rješenje izgradnja garaža.

-Pronašli smo jednu idealnu površinu u svrhu izgradnje veće garaže na ovom prostoru. Tu bi smo sada trebali riješiti vlasničko pitanje i ukoliko u tome uspijemo odmah ćemo krenuti u projektiranje. Izgradnja garaže u značajnom bi dijelu rasteretila Ulicu Stjepana Cvijića – rekao je gradonačelnik Franković.

Obišli su i Kunsku ulicu u kojoj je veliki problem plutanje oborinske odvodnje. Stanari su izvješteni o tome kako je Grad Dubrovnik u postupku ishođenja lokacijske dozvole te je napravljena je cijela projektna dokumentacija.

-Uskoro očekujemo lokacijsku dozvolu, a do kraja godine i građevinsku, što znači da bi iduće 2020. mogli početi s izvođenjem radova, čime bi se u potpunosti riješio problem plutanja cijele te zone – rekao je također gradonačelnik.

Pročitajte još

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

DIVNA AKCIJA DJEČJIH VRTIĆA Uz koncert, prodavat će ukrase za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija