Grad

FOTO/NOVI ASFALT I OBORINSKA ODVODNJA Gotovi radovi na cesti Mokošica – Petrovo selo

Gradonačelnik Mato Franković obišao je danas sa suradnicima završenu cestu Mokošica-Petrovo selo. Naime, Grad Dubrovnik je s izvođenjem radova na dionici dugoj 1800 metara započeo krajem rujna.

Radovi su pokrenuti kao odgovor ove gradske uprave na zahtjev građana s navedenog područja.

-Investicija je vrijedna skoro dva milijuna kuna te je njome obuhvaćeno asfaltiranje i rješavanje oborinske odvodnje. Vjerujem da će cestu u budućnosti koristiti i žitelji Mokošice te oni iz Petrovog sela koji su do sada do Mokošice morali ići okolo. Putem ove dionice sada mogu direktno do Mokošice. Vjerujem da će to dobro doći i ona četiri školarca iz Petrova sela – rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako je novouređena cesta samo mala pomoć u rasterećenju cjelokupne cestovne infrastrukture.

-Sigurno je da će dobiti svoju novu dimenziju izgradnjom buduće ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja pa u nastavku prema Gornjim Selima. Što više cesta i prstenova imamo, u slučaju bilo kakve ugroze ili prometne nezgode, možemo te prometne koridore premošćivati. Svi koji su dolazili u Petrovo selo znaju koliko je uska cesta od Pobrežja do njega, a kada bi išli na sprovod bilo se nemoguće vratiti. Svega toga u budućnosti neće biti. Ova će cesta pomoći i prilikom zaštite područja od vatre koja je u više navrata priprijetila – istaknuo je Franković dodavši kako Grad u startu nije razmišljao raditi oborinsku odvodnju, ali kada su započeli s projektom uočili su na tom području puno vode te su se odlučili i na taj korak kako voda ne bi uništila trup ceste kada se asfaltira.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija