Aktualno

Unija uvjerena u kvalitetno povezivanje Dubrovnika

Gradski, državi i europski dužnosnici obišli su gradilište Pelješkog mosta.

Zaključak je onaj kojeg svi stanovnici Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije već odavno znaju
– Dubrovnik se na adekvatan način nužno mora povezati s ostatkom Hrvatske.

Gradilište su, naime, obišli gradonačelnik Andro Vlahušić, pomoćnik ministra prometa Jasmin Krizmanić i voditelj odjela za infrastrukturne projekte Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Richard Masa su sa suradnicima.

Posjet tehničke inspekcije Europske unije, obavještavaju iz gradske uprave, dio je užurbanih aktivnosti Vlade i Delegacije EU nakon prihvaćanja inicijative spajanja juga Hrvatske koju je ministrica Vesna Pusić predstavila Europskoj komisiji u Bruxellesu. Predstavnicima Europske unije predstavljeni su projekti mosta Pelješac i koridora preko Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Vlahušić je posebno istaknuo kako je većina građana Hrvatske podržala ulazak u Europsku uniju zbog povećanja slobode kretanja, dok građani Dubrovnika i okolice strahuju od izolacije ukoliko se do uspostave Schengenskog režima ne pronađe kvalitetno cestovno rješenje. Predstavnici Unije su izrazili uvjerenje kako će se do tada pronaći kvalitetno rješenje čiju će realizaciju EU biti spremna sufinancirati.

Foto: www.dubrovnik.hr

Pročitajte još

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija