Grad

UNATOČ PROSVJEDU STANARA Otvoreno parkiralište za motore u Tihoj ulici

UNATOČ PROSVJEDU STANARA Otvoreno parkiralište za motore u Tihoj ulici

Jutros je na ulazu u Tihu ulicu na Pilama osvanuo prometni znak parkiranja za motore. Gradska uprava odlučila je u djelo provesti svoju namjeru da u Tihu premjesti motocikle koji su se dosad parkirali ispred zgrade DM-a i javnog WC-a.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž ističe kako će se prometni redari danas do kraja tjedna usmeno upozoravati vozače da svoje motore parkiraju u Tihoj.

– Ovom odlukom Gradska uprava odgovorila je na apel građana i osoba s invaliditetom koji su imali problem s pristupom na nogostupu. Nadamo se da od idućeg ponedjeljka nećemo morati početi kažnjavati – kazao nam je Raguž.

Raguž ističe kako će se na početak Tihe ulice postaviti i stupić kako bi se blokirao ulaz automobilima. Pristup ulici tako neće imati ni automobili stanara te ulice, koji se od početka protive ovakvoj odluci.

– Stanare smo prije mjesec dana obavijestili da namjeravamo provesti ovu odluku. Ni oni neće moći parkirati na tom području – rekao je Raguž.

S obzirom da je placeta u Tihoj ulici površinom znatno manja, Raguž je potvrdio kako se razmišlja i o drugim lokacijama za parkiranje motora, ukoliko se ukaže potreba.

– Još ćemo vidjeti hoće li biti potrebe. Imamo i prostor na početku Ulice don Frana Bulića s desne strane, gdje trenutno Dubrovačke ljetne igre drže svoje kulise. To je svakako jedna od mogućnosti – istaknuo je Raguž.

Nikola Hazdovac, jedan od stanara Tihe ulice koji su protiv ove odluke potpisali i peticiju, ogorčen je odlukom Grada da u djelo provede po njemu suludu ideju.

– Skoro 50 godina živim u inozemstvu i sve ovo mi je vrlo čudno. Ta odluka je van pameti, ne uvažava se stav stanara ulice. Nitko nas nije o tome obavijestio. Zapravo, nisam siguran imaju li uopće dozvolu za parkiranje motora u ulici – ističe Hazdovac, dodajući kako ne razumije kako će toliko motora uopće stati na tako skučenom prostoru.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist