Aktualno

Unatoč burnim reakcijama, niti jedno dijete nije ispisano iz ‘Turističke’ zbog selidbe u Župu

Otkad je u medijima odjeknula vijest kako će Turistička i ugpostiteljska škola Dubrovnik zbog radova koji su u tijeku preseliti svoje učenike u Osnovnu školu Župa dubrovačka, komentari ne jenjavaju. Roditelji su bili bijesni, pogotovo roditelji ‘putnika’ koji dolaze u školu iz, primjerice, Dola.

Mnogi su u u komentarima isticali kako ne bi dijete ni upisivali u školu da su znali, a dio ih je razmatrao i ispis. Ipak, kako smo provjerili sa samom školom, situacija nije ni blizu onakve kakva se predstavljala u javnom prostoru – na društvenim mrežama. Dakle, unatoč brojnim komentarima roditelja da će se puno djece zbog Župe prebaciti u drugu školu, situacija nije ni blizu takva!

– Dva učenika su zatražila ispis iz naše Škole radi prelaska u Obrtničku i tehničku školu Dubrovnik i to u drugi razred automehaničara jer je to bila njihova želja prilikom upisa lani u prvi razred koju tad nisu mogli ostvariti – naglašavaju iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik te dodaju kako su imali izuzetno velik interes za upis u prvi razred Škole – ističu u službenom odgovoru iz škole.

– Popunili smo sve upisne kvote osim u TES – pomoćna zanimanja koja upisuju djeca s Rješenjima. Ove godine imamo i pet zamolbi za prelazak iz drugih Škola u prvi razred naše Škole te tri zamolbe za prelazak u drugi razred (konobar jedan i THK dva učenika). Drugim riječima, sve skupa imamo upit za prelazak u našu Školu osam učenika, a za odlazak iz Škole samo dva učenika – zaključit će iz TUŠ-a Dubrovnik.

Inače, Libertas Dubrovnik ‘pojačat’ će linije prema Župi dubrovačkoj zbog novonastale situacije, a učenici će u župskoj školi provesti samo prvo polugodište i to u popodnevnoj smjeni.

MNJB

Pročitajte još

Tko je bez struje u utorak i četvrtak?

Dulist

Smanjene cijene dizela i benzina, plavi dizel zamrznut

Dulist

TRODNEVNICA SVETOM MIHAJLU Lapađani se pripremaju za blagdan svoje župe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija