Aktualno

Libertas će zbog učenika Turističke i ugostiteljske škole dodatnim autobusima pojačati ‘desetku’

Informacija o selidbi Turističke i ugostiteljske škole u Župu izazvala je burne reakcije roditelja učenika, o čemu smo pisali već krajem prošlog tjedna. Roditelji su se posebno dotaknuli prijevoza do župske škole, posebno onih učenika koji dolaze iz Zatona, Slanoga, Stona… Iz škole su poručili kako će se u suradnji s Libertasom autobusne linije prilagoditi, a više o svemu pitali smo i osnivača ove srednje škole – Dubrovačko-neretvansku županiju.
-Za potrebe organizacije nastave učenika Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik u Osnovnoj školi Župa Dubrovačka bit će dodatnim autobusima pojačana redovna linija Dubrovnik – Cavtat (broj 10) u vrijeme polaska u školu i odlaska u školu budući se svi učenici srednjih škola voze redovnim, a ne posebnim linijskim prijevozom. Učenici izvan grada Dubrovnika će isto kao i do sada kad su pohađali školu na adresi Župska 2, do Dubrovnika doći izvangradskim linijama iz smjera zapad i na autobusnom kolodvoru se prebaciti u autobus broj 10 koji će ih odvesti u Župu dubrovačku. Autobusne linije iz smjera Konavala ostaju nepromijenjene jer se Župa dubrovačka nalazi na putanji do Dubrovnika – navode iz Županije.
Mnogi roditelji pitaju se i zbog čega se na području grada nije mogao pronaći adekvatan prostor za nastavu, iako je odgovor na to pitanje već dao ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina istaknuvši kako je ipak riječ o školi s 550 učenika. Stoga je zbog raspoloživog kapaciteta jedina opcija bila upravo Osnovna škola Župa dubrovačka.
Sveučilište u Dubrovniku i Grad Dubrovnik su odmah kontaktirani, no nije pronađeno adekvatno rješenje za toliki broj učenika i nismo dobili odobrenje, odnosno suglasnost da se učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik privremeno presele u učionice Sveučilišta, odnosno jedne od osnovnih škola na području grada Dubrovnika kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Obveza osnivača je za škole s nedostatnim prostorom i za one u promijenjenim uvjetima rada osigurati mogućnost rada u drugom odgovarajućem prostoru za izvođenje osnovnoškolskog ili srednjoškolskog odgoja i obrazovanja – istaknuli su dalje iz Dubrovačko-neretvanske županije. Također su istaknuli kako se nastava tjelesne i zdravstvene kulture za učenike TUŠ-a neće odvijati u dvorani župske škole, što znači kako će se u dvorani u poslijepodnevnim satima moći odvijati treninzi sportskih klubova.

 

Pročitajte još

Učenik Medicinske škole Ante Marević drugi na WorldSkills natjecanju

Dulist

S tržišta se povlači lijek za olakšavanje disanja

Dulist

Od sutra dozvoljene posjete pacijentima u Općoj bolnici Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija