Aktualno

Umro fra Marijan Baldo Zlovečera

U franjevačkom samostanu u Cavtatu u nedjelju, 2. rujna u 79. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva preminuo je fra Marijan Baldo Zlovečera.

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra, fra Marijan rođen je 18. listopada 1933. godine u Pridvorju od oca Joza i majke Mare r. Prokurica. Vojsku je služio u Prizrenu (Kosovo), gdje je nakon odsluženog dvogodišnjeg roka, od vojnog suda u Nišu osuđen na pet godina robije. Kaznu je izvršavao od 1955. do 1956. u Nišu i Požarevcu, a poslije toga proboravio je četiri godine na zloglasnom Golom otoku.

Franjevački habit obukao je 23. veljače 1961. na otočiću Košljunu, kada je i dobio redovničko ime fra Marijan. Teologiju je studirao u Samoboru, Zadru i Sieni (Italija). Svečane redovničke zavjete položio je 15. kolovoza 1965. godine, a za svećenika je zaređen 5. prosinca 1965. u Dubrovniku.

Veliki dio svećeničkog života proveo je radeći za naše iseljenike u Argentini i u Južnoj Africi. Nedavno je objavljena njegova knjiga „Na gumnu zla" u kojoj je opisao događaje na Golom otoku.

Sveta misa zadušnica i sprovod bit će u srijedu, 5. rujna u Franjevačkoj crkvi u Pridvorju s početkom u 16 sati.

Pročitajte još

WhatsApp od 1.11. neće raditi na nekim mobitelima

Dulist

PREDSJEDNIK JE SREĆKO MUSIĆ Osnovana županijska podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata

Dulist

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija