Aktualno

Dubrovnik grad s najviše projekata

Gradonačelnik Andro Vlahušić vodio je jutros kolegij ravnatelja komunalnih društava Grada Dubrovnika, na kojem ni ovoga puta nije bilo njegova zamjenika Nika Šalje.

Kako je rečeno, od sada će se kolegij direktora komunalni poduzeća poduzeća održavati češće, radi potrebne komunikacije zbog 350 milijuna kuna projekata koji se trenutačno rade na području Grada.

Gradonačelnik je zaključio, kao i u izvještaju o svom radu, da je Grad Dubrovnik jedini grad u našoj zemlji, u kojem se radi toliki broj projekata.

Čistoća Dubrovnik namjerava uložiti oko 3 milijuna kuna u javne WC na Pilama, Pločama i na Peskariji, te pored Jadrolinije u Gružu.

Završena je i studija vodozaštitinog pojasa Omble, kazao je direktor Vodovoda Pero Mišković, navodeći kako lokacija tvornice za obradu otpada nije u krugu izvorišta Omble.

-Stoga na onečišćenje Omble više djeluje onečišćenje s područja BIH-a, nego s Osojnika i sa Srđa. Na Srđu možemo napravit smetlište koje ne bi utjecalo na zagađenje dok smetlište ili golf tereni na Ivanici bi – naglasio je.gradonačelnik Vlahušić.

Kako je pojasnio Ministarstvo želi da Grad riješi problem obrade otpada za Grad, Župu i Konavle te će se slijedom toga na Osojniku graditi tvornica za obradu otpada, a uvjet je da lokacija  ne ugrožava izvorište Omble.

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija