Politika

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Andro Vlahušić

Gradski vijećnik i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić na Facebooku je podijelio objavu naslova ‘Umjetna inteligencija prekopirala moje ideje od pred deset godina’. Naime, na web stranici chat.openai.com, postavio je, kako kaže, ‘najvažnije dubrovačko pitanje zadnjega desetljeća: Kako riješiti prekomjerni dolazak turista i zagušenje povijesne jezgre Dubrovnika?’. I dobio odgovor.

‘Postoji nekoliko načina na kojima se može ograničiti prekomjerni dolazak turista i zagušenje povijesne jezgre grada Dubrovnika:
– Reguliranje broja posjetitelja: Grad Dubrovnik može odrediti ograničenje broja posjetitelja koji mogu ući u povijesnu jezgru dnevno, kako bi se smanjilo preopterećenje i održao kvalitetan doživljaj za turiste.
– Promoviranje alternativnih destinacija: Grad Dubrovnik može promovirati druge destinacije u okolici grada kako bi se raspodijelio turistički pritisak na povijesnu jezgru.
– Cijene ulaznica: Grad Dubrovnik može povećati cijene ulaznica za posjet povijesnoj jezgri kako bi se smanjio broj posjetitelja.
– Ograničenje korištenja javnog prijevoza: Grad Dubrovnik može ograničiti broj putnika koji mogu ući u grad javnim prijevozom u određeno vrijeme kako bi se smanjilo preopterećenje.
– Promoviranje sustavno planiranog turizma: Grad Dubrovnik može promovirati sustavno planiranog turizma, koji uključuje promociju različitih aktivnosti i iskustava u gradu, kao i promoviranje turističke sezone koje su manje opterećene.
– Regulacija smještaja: Grad Dubrovnik može regulirati smještaj turista u povijesnoj jezgri kako bi se ograničio broj turista u određeno vrijeme.’

Pročitajte još

Maro Kristić poziva sve u tijelima Dubrovačkog saveza športova na podnošenje ostavki!

Dulist

KLUBOVI UMALO OSTALI BEZ FINANCIJA ‘U dubrovačkom sportu kriza nam je veća nego rat u Ukrajini’

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA ‘Vaši su ljudi uhvaćeni s rukama u tegli meda. Maknite ih!’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija