Aktualno

Umirovljenici, provjerite kako do besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja

Iz Hrvatske stranke umirovljenika Dubrovnik uputili su važnu obavijest za sve umirovljenike, a koja se tiče besplatnog dopunskog osiguranja. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Utvrđeni su novi cenzusi za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike i iznose:

• 2.500 kuna za samce, i

• 2.000 kuna za članove obitelji.

To znači da, ako ste samac, a mjesečna primanja su vam ispod 2.500 kuna – možete dobiti besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Ako pak živite s više osoba u kućanstvu i mjesečni prihodi su vam ispod 2.000 kuna po osobi, tada također možete ostvariti besplatno dopunsko osiguranje.

Iako su se neki umirovljenici nadali da će ih sustav možda ‘automatski’ prepoznati i ubaciti u zaštitni sustav besplatnog dopunskog, taj posao ćete ipak morati obaviti sami. Zakon je stupio na snagu 10. studenog ove godine, a svi vi koji ovo pravo ostvarujete morate se SAMI prijaviti u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kako bi ugovorili policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. To možete učiniti fizičkim odlaskom u nadležni ured ili elektronskim putem.

Napominjemo, da se naprijed navedeni cenzusi odnose na sve umirovljenike RH, a Grad Dubrovnik će donijeti posebnu odluku o visini cenzusa za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike grada Dubrovnika, o čemu smo u više navrata govorili – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica HSU-a Dubrovnik Olga Muratti.

Pročitajte još

DESETI UTORAK POBOŽNOSTI SV. ANTUNU Don Toma Lučić predvodi misu u sv. Mihajla uz čašćenje moći

Dulist

‘JOŠ JEDNO PREKRASNO ERASMUS+ ISKUSTVO’ Učenice OŠ Lapad s učiteljicama posjetile Tursku

Dulist

Dubrovački vozači sanitetskog prijevoza neće štrajkati, ali podržavaju kolege i njihove zahtjeve

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija