Aktualno

OVOG ČETVRTKA predavanje uz Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

OVOG ČETVRTKA predavanje uz Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira predavanje pod naslovom „Rad sa ženama, žrtvama obiteljskog nasilja, u domu sv. Ana Rijeka“ koje će održati djelatnica doma sv. Ana, časna sestra Benedikta Krapić. Predavanje će se održati u četvrtak, 25. studenoga 2021., u gradskoj vijećnici u Dubrovniku, s početkom u 13:00 h.

Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije upravo provodi projekt „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom” kojim će se osigurati trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Kako privremeno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja već djeluje, a po završetku projekta „Josipov dom, 2023. godine, bit će osigurano i trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije pa će iskustva doma sv. Ana poslužit će kao vrijedan izvor informacija.

Sudionici ovog interaktivnog predavanja bit će članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama Dubrovačko-neretvanske županije u kojima su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, županijski vijećnici, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, županijskog i općinskog suda, udruga civilnog društva, Sveučilišta u Dubrovniku i predstavnici medija. Na predavanju će sudjelovati i predstavnici Caritasa Dubrovačke biskupije, partnera u provedbi projekta Josipov dom.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist