Županija

ULTRAMARATONSKA ATLETSKA TRKA ‘Earth Run’ povezuje osam hrvatskih nacionalnih parkova

ULTRAMARATONSKA ATLETSKA TRKA 'Earth Run' povezuje osam hrvatskih nacionalnih parkova

Ultramaratonska, atletska trka Earth Run – Trka hrvatski nacionalni parkovi 2022 (THNP 22) održava se do 22. travnja povodom međunarodnog Dana planete Zemlja.

U ovoj trci osam odabranih hrvatskih i stranih ultramaratonaca štafetnim trčanjem povezuje svih osam hrvatskih nacionalnih parkova i većinu parkova prirode. Dugoprugaško je trčanje simbol zdravlja, entuzijazma i ustrajnosti, a nacionalni parkovi simboli zaštićene prirode, stoga je ideja organizatora na ovaj jedinstven način spojiti sportske s prirodnim vrijednostima.

Staza od Brijuna do Mljeta, ukupne dužine oko 1200 kilometara, podijeljena je na 8 etapa. Start i cilj svake etape u pravilu su u nacionalnom parku odnosno parku prirode.

Trkačima Green Teama priključivati će se lokalni športaši, rekreativci, i veliki broj pasivnih sudionika u organiziranim dočecima. Utrka je revijalnog karaktera tako da se brzina kretanja prilagođava najsporijem sportašu, uvjetima na stazi, satnici i popratnim događanjima. Primarni cilj trke je njezina masovnost i to u broju aktivnih i pasivnih sudionika. U skladu s tim poziv na sudjelovanje u Trci upućuje se profesionalnim i amaterskim sportskim klubovima, sportskim, ekološkim i srodnim udrugama, školama, vrtićima, turističkim zajednicama i drugim lokalnim organizacijama.

Uz trku će biti organizirana i inicirana popratna događanja, na način da omoguće komunikaciju između Green teama i publike što će omogućiti da se poruka trke prenese na što je moguće veći broj građana.

Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist