Županija

ULTRAMARATONSKA ATLETSKA TRKA ‘Earth Run’ povezuje osam hrvatskih nacionalnih parkova

Ultramaratonska, atletska trka Earth Run – Trka hrvatski nacionalni parkovi 2022 (THNP 22) održava se do 22. travnja povodom međunarodnog Dana planete Zemlja.

U ovoj trci osam odabranih hrvatskih i stranih ultramaratonaca štafetnim trčanjem povezuje svih osam hrvatskih nacionalnih parkova i većinu parkova prirode. Dugoprugaško je trčanje simbol zdravlja, entuzijazma i ustrajnosti, a nacionalni parkovi simboli zaštićene prirode, stoga je ideja organizatora na ovaj jedinstven način spojiti sportske s prirodnim vrijednostima.

Staza od Brijuna do Mljeta, ukupne dužine oko 1200 kilometara, podijeljena je na 8 etapa. Start i cilj svake etape u pravilu su u nacionalnom parku odnosno parku prirode.

Trkačima Green Teama priključivati će se lokalni športaši, rekreativci, i veliki broj pasivnih sudionika u organiziranim dočecima. Utrka je revijalnog karaktera tako da se brzina kretanja prilagođava najsporijem sportašu, uvjetima na stazi, satnici i popratnim događanjima. Primarni cilj trke je njezina masovnost i to u broju aktivnih i pasivnih sudionika. U skladu s tim poziv na sudjelovanje u Trci upućuje se profesionalnim i amaterskim sportskim klubovima, sportskim, ekološkim i srodnim udrugama, školama, vrtićima, turističkim zajednicama i drugim lokalnim organizacijama.

Uz trku će biti organizirana i inicirana popratna događanja, na način da omoguće komunikaciju između Green teama i publike što će omogućiti da se poruka trke prenese na što je moguće veći broj građana.

Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija