Kultura

ULIPUD Otvorena izložba ‘Sveti Vlaho, grad i ja IV’

ULIPUD Otvorena izložba 'Sveti Vlaho, grad i ja IV'

Svoju 158. izložbu, ovaj put prigodno nazvanu ‘Sveti Vlaho, Grad i ja IV’, otvorilo je u srijedu navečer u Luži Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik – ULIPUD.

Izložbu je postavio Tomislav Mladinov, dok je predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić povodom otvaranja zapisala:

– Sv.Vlaho,grad i ja „izložba umjetnina koja na jasan način pokazuje dualnost umjetnosti i grada-njegove povijesti i značenja koji korjenito dosežu do srži značenja povijesne činjenice na likovnost u okruženju u kojem autori izložbe djeluju. U njima je puno radosti,dostojanstva,želje… Da iznjedre nove dimenzije sebe i jedne osebujne trodiobe za sve građane grada, ne samo umjetnike i umjetnost. Sv.Vlaho se nalazi na svakom kantunu grada, ali i u svakom kantunu osobe,ljudi koji se povezuju trajnim nitima posvećenosti nečemu što nas razlikuje od drugih gradova,drugih mjesta, a ujedno i povezuje s cijelim svijetom!

Podsjetimo, ULIPUD je udruga osnovana 1971. godine u Dubrovniku, a okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike iz regije, države i inozemstva. Od osnutka do danas iza sebe ima 45 godina intenzivnog rada, uz sudjelovanje na brojnim kolonijama, humanitarnim akcijama…

Izložba ostaje otvorena do 15. veljače.

Pročitajte još

Predstavom ‘Umišljeni bolesnik’ Flika proslavlja 40 godina rada

Dulist

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist