Grad

UKRCAJ-ISKRCAJ PUTNIKA Komunalnci utvrdili skoro sto kršenja na Pilama, kazne prelaze pola milijuna kuna

UKRCAJ-ISKRCAJ PUTNIKA Komunalnci utvrdili skoro sto kršenja na Pilama, kazne prelaze pola milijuna kuna

Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika od 20. lipnja do 5. srpnja 2022. godine iza 21 sat utvrdio je 97 počinjenja prekršaja iz članka 2. stavka 1. Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, odnosno zbog zaustavljanja i parkiranja vozila na predjelu Pila radi ukrcaja-iskrcaja putnika – napisali su u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Od sveukupnog broja prekršaja, počinjenih kombi vozilima, 31 prekršaj odnosi se na trgovačka društva za što je propisana novčana kazna od 10 tisuća kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobu. Na obrte se odnosi 25 prekršaja s propisanom kaznom u iznosu 5.000 kuna, dok su 41 prekršaj počinile fizičke osobe za što je Odlukom propisana novčana kazna od 2.000 kuna. Ukupna vrijednost propisanih novčanih kazni iznosi 579 tisuća kuna.

Podsjećaju sve korisnike usluga da za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektronički sustav reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u u zoni posebnog prometnog režima. Navedeni sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su višestruko veće od podmirenja naknade za zaustavljanje.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist