Zanimljivosti

UKRASITE VAŠ PROSTOR Koje su najbolje biljke za sunčani balkon?

UKRASITE VAŠ PROSTOR Koje su najbolje biljke za sunčani balkon?

Jedna od osnovnih odrednica sadnje balkonskog cvijeća je na kojoj se strani svijeta nalazi balkon!

Ako je on na jugu izaberite bilje koje voli sunčevu svjetlost, a ako je okrenut prema istoku ili zapadu bilje koje voli sjenu. Ako na vašem balkonu prevladava sunce, izaberite slijedeće biljke, kaže Zadovoljna.hr:

1. Petunija
Ako želite da vaše petunije budu bogate cvjetovima jednom tjedno prihranjujte ih tekućim gnojivom za petunije bogatim željezom. Cvjetaju od ranog ljeta do početka jeseni te im redovno treba kidati cvjetove koji su se osušili što im povećava cvjetanje.

2. Pelargonija
Dve su osnovne grupe, puzavice i grmolike pelargonije. Puzavice imaju glatko lišće i, kao što im ime kaže, rastu u vidu puzavice. Grmolike imaju baršunasto lišće i rastu u vidu grma do visine 90 centimetara. Ima ih raznim bojama, a cvjetovi su jednoredni ili višeredni.

3. Pustinjska ruža
Ima debelu stabljiku, izdanke i mesnate listove pa je stoga i dobila ime Obesum što u prijevodu znači debeli – ogroman. Cvijeta u prepoznatljivoj žarko ružičastoj boji koja je u sredini cvijeta svjetlija. Biljku nije potrebno gnojiti niti joj davati prihranu, a ukoliko joj odlučite i dati neka to bude rijetko i to samo tijekom ljetnih mjeseci. Donosimo i 10 sobnih biljaka koje ne možete ubiti.

4. Ivančica (margarita)
Višegodišnja je biljka, grmolikog oblika s malim cvjetovima, ne većim od pet centimetara, bijelih latica koje omeđuju žuto središte, a rastu na vitkoj dugoj peteljci. Listovi su tamnozeleni na obje strane i nazubljeni, a gornji listovi su kraći i rastu uz peteljku cvijeta.

5. Verbena
Uglavnom je nalazimo u crvenoj, ružičastoj boji te u plavoj , ljubičastoj, žutoj te bijeloj boji sa zelenim tvrđim nareckanim listićima, koje mogu na dodir ruke ostaviti lagano peckanje. Postoji grmolika verbena te puzava. Naraste do 30 centimetara visine i sadi se na razmak od 20 do 25 centimetara.

Pročitajte još

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist

Tuna bar Pelješac objavio video: Velika bijela. Vanjska strana Mljeta!

Dulist

SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG Sastav Kries nastupa u Lazaretima!

Dulist