Crna kronika

Ukrajinki u prebacivanju imovine na drugu tvrtku pomagao član obitelji

Nastavkom kriminalističkog istraživanja u slučaju 37-godišnje Ukrajinke, koja je radi izbjegavanja blokade računa tvrtke sve udjele i nekretnine bez ikakve naknade prenijela na tvrtku člana svoje obitelji. Nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da joj u počinjenju navedenog kaznenog djela pomogao spomenuti član njene obitelji, 43-godišnji državljanin Srbije, koji je sada kazneno prijavljen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganje u počinjenju kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Iz PU dubrovačko neretvanske, podsjećaju kako je služba kriminalističke policije u rujnu ove godine utvrdila je osnovanu sumnju da je 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, sredinom listopada 2019. bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji.
Navedeno kazneno djelo počinjeno je s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine zbog čega je kazneno prijavljena za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Pročitajte još

NA KORČULI Kod 38-godišnjaka pronađeno preko pola kilograma marihuane

Dulist

BIZARNO 31-godišnjakinja se lažno predstavljala i tražila lijekove – hipnotike

Dulist

Provalio u kuću 73-godišnjaka u Metkoviću i ukrao mu novac. Pronađen je i uhićen

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija