Crna kronika

Ukrajinki u prebacivanju imovine na drugu tvrtku pomagao član obitelji

Nastavkom kriminalističkog istraživanja u slučaju 37-godišnje Ukrajinke, koja je radi izbjegavanja blokade računa tvrtke sve udjele i nekretnine bez ikakve naknade prenijela na tvrtku člana svoje obitelji. Nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da joj u počinjenju navedenog kaznenog djela pomogao spomenuti član njene obitelji, 43-godišnji državljanin Srbije, koji je sada kazneno prijavljen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganje u počinjenju kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Iz PU dubrovačko neretvanske, podsjećaju kako je služba kriminalističke policije u rujnu ove godine utvrdila je osnovanu sumnju da je 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, sredinom listopada 2019. bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji.
Navedeno kazneno djelo počinjeno je s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine zbog čega je kazneno prijavljena za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Pročitajte još

TROPANI ĆE SE BRANIT SA SLOBODE Sudac istrage odbio prijedlog državnog odvjetništva o određivanju istražnog zatvora

Dulist

VOZAČI, POLAKO! Sudar dvaju vozila kod Astaree, nema ozlijeđenih

Dulist

ODVJETNIK DINO HADŽIOMEROVIĆ Istraga je počela kad je Ivan Tropan objavio kandidaturu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija