Županija

Uključite se u Kulturnu rutu Vijeća Europe ‘Putevima maslina’

Uključite se u Kulturnu rutu Vijeća Europe ‘Putevima maslina’

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, kao podrška projektu “Routs4You” grčke zaklade “Putevima maslina” potpisale su Memorandum o suradnji za uključivanje ponude Dubrovačko-neretvanske županije u Kulturnu rutu Vijeća Europe “Putevima maslina”.

Cilj Memoranduma je promovirati i valorizirati kulturnu i prirodnu baštinu kroz masline i maslinovo ulje.

Ruta “Putevima maslina” uključuje stare mlinice, uljare i maslinike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom te kušanjem maslinova ulja, muzeje sapluna od maslinova ulja, udruge maslinara, te sve oblike tradicije koje uključuju smještaj u maslinicima, ponudu u tradicionalnim restoranima, tematske manifestacije kao i povijesne znamenitosti i arheološke lokalitete.

Regionalna agencija DUNEA, kao koordinator u suradnji sa svim turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije, prikuplja podatke odionicima, znamenitostima, inicijativama i tradicionalnoj ponudi na temu maslina i maslinova ulja, a koji će biti dio ‘’Puteva maslina Kulturne rute vijeća Europe’’.

Za uključivanje u rutu, osim registrirane djelatnosti, potrebno je navedene djelatnosti i proizvode nuditi tijekom cijele godine.

Ovim putem pozivaju se svi koji zadovoljavaju tražene kriterije da se do srijede, 02. listopada 2019., jave turističkim zajednicama na svom području kako bi postali dio Kulturne rute Vijeća Europe te svoj rad i proizvode promovirali na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini kroz vodič ‘Putevima maslina’ koji će izraditi grčka zaklada u sklopu projekta “Routs4You”.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist