Grad

Uklanja se dio parkirališnih mjesta za vozila MUP-a kod OŠ Marina Držića

Uklanja se dio parkirališnih mjesta za vozila MUP-a kod OŠ Marina Držića

Grad Dubrovnik je početkom tjedna započeo s radovima prometnog uređenja Ulice Volantina i Ulice Baltazara Bogišića u Dubrovniku.

-Cilj prometnog uređenja je ostvarenje primjerene razine sigurnosti odvijanja prometa za sve grupe sudionika, posebice pješaka zbog neposredne blizine osnovne škole, a projekt je dogovoren u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića na što je izdana prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova – navode u priopćenju.

Projektom je, kako ističu, predviđeno uklanjanje parkirališnih mjesta za vozila MUP-a na dijelu Ulice Volantina, od kolnog ulaza u Osnovnu školu Marina Držića pa do Ulice Baltazara Bogišića te na predmetnom dijelu napraviti pješačku stazu, dok će se parkiralište za vozila MUP-a označiti na dijelu ulice Baltazara Bogišića na zemljištu u vlasništvu škole. Parkirališno mjesto za osobe s invaliditetom zadržat će se na istoj poziciji.

Završetak radova vrijednih oko 50 tisuća kuna očekuje se do 24. veljače 2022., a provodi ih Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist