Aktualno

Ukinute vinjete autobusima preko Pila

Baš kao što je i najavio, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić donio je odluku  o naknadi za prekomjernu upotrebu gradskih prometnica za turističke autobuse, koja će se primjenjivati od ožujka 2013. godine.

Tako prema odluci naknada za prekomjernu upotrebu gradskih prometnica – naknada za ulazak u obuhvat povijesne jezgre Grada Dubrovnika u 2013. godini za turističke autobuse iznosi 750 kuna za velike autobuse s više od 30 putnika, 400 kuna za srednje autobuse od 9 do 30 putnika i 200 kuna za male kombije od 8+1 mjesta.

Ove cijene primjenjivat će se od 1. ožujka do 30. studenog 2013. godine, dok se prometovanje u siječnju, veljači i prosincu neće naplaćivati.
Pometovanje turističkih autobusa naknadno će biti detaljnije regulirano posebnim naputkom o plaćanju.

Podsjetimo, još ove godine vrijedi stari naputak prema kojem postoji mogućnost uplate godišnje vinjete (za srednje autobuse do 30 mjesta 5000 kuna, a za velike autobuse preko 30m mjesta 11000 kuna), koje su ovom odlukom za 2013. godinu ukinute.

Također, cijene pojedinačnog stajanja autobusa će u usporedbi s ovom godinom znatno poskupiti, jer se još ove godine za autobuse preko 30 putnika plaća 370 kuna, za autobuse od 10 do 30 putnika 250 kuna, a za kombije do 10 putnika 100 kuna po stajanju.

Gradonačelnikovu odluku možete u cijelosti pročitati ovdje.

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija