Aktualno

Uhićen Nadan Vidošević!

Uhićen Nadan Vidošević!

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vodišević uhićen je jutros pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti u sklopu afere izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore.

Kako piše Večernji list, dok je u tijeku pretres njegovog stana, Vidošević je u policiji na obavijesnom razgovoru, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Podsjetimo, zbog iste afere prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel te Davor Komerički. Dosadašnja istraga je pokazala da je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel preko fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK.

Komerički je osigurao firme koje su ispostavljale fiktivne račune dok je Igor Premilovac bio zadužen za prebacivanje novca u inozemstvo, podizanje gotovine i vraćanje tog novca u Hrvatsku. Za te usluge Premilovac je sebi ostavljao proviziju od 10 posto.

Koliko je poznato, Premilovac je od početka surađivao s USKOK-om i nije pritvoren.  Očekivalo se da će nakon nekog vremena kriminal u HGK priznati i Zdenka Peternel, no čini se da ona i dalje ne surađuje s tužiteljima nego da je dokaze koji vode prema Vidoševiću USKOK pribavio na neki drugi način.

Pročitajte još

SDSS otpao, HDZ- i Domovinski pokret na korak do pakta

Dulist

Nove cijene goriva

Dulist

RIBA RAZBACANA PO PUTU: ‘To bi u najmanju ruku moglo biti kazneno djelo’

Dulist