Aktualno

Ugovor se zaključuje, Ljekarne Dubrovnik uskoro u bolnici

Ugovor se zaključuje, Ljekarne Dubrovnik uskoro u bolnici

Nemamo posebnih novosti, s obzirom da je Zdravstvena ustanova Ljekarna Dubrovnik bila jedini ponuđač, ujedno je zadovoljila sve uvjete natječaja kojeg je raspisala OB Dubrovnik za najam prostora, a u svrhu otvaranja 24-satne ljekarne, priprema se ugovor koji će uskoro biti zaključen. Uskoro ćemo ga potpisati – naglasit će nam ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić u kratkom telefonskom razgovoru.

—To je to, Ljekarne su na potezu – naglašava nam ravnatelj. Podsjetimo, kako je DuList već pisao, budžet bolnice mjesečno bi mogao biti bogatiji za 37.500 kuna koliko je cijena zakupa. Zbog najvažnijeg detalja natječaja mogli bi odahnuti mnogi koji u sitne noćne sate ‘trče po lijek’ u dežurnu ambulantu. On je, naime, 24-satno dežurstvo, odnosno stalna dostupnost ljekarne u zdravstvenoj ustanovi. To nije jedina odlična novost iz naše bolnice. Ravnatelj Bekić sumirao nam je ukratko i situaciju nakon dvije godine pandemije koronavirusa.

—Situacija u bolnici je stabilna i zadovoljni smo. Imamo četrnaest hospitaliziranih pacijenata i niti jednu osobu jedinici intenzivnog liječenja. Inače smo u prosjeku zadnjih dvadestak dana imali po jednog pacijenta. Odobrili smo hladni operativni program i tako da evo, stvari se pomalo vraćaju na staro – istaknut će dalje ravnatelj.

—Sestre i liječnici su se uglavnom vratili na matične odjele. No, apsolutno ne pričamo o kraju pandemije koronavirusa. Korona će i dalje tinjati i treba stalno apelirati na odgovorno ponašanje. To ću učiniti i ovim putem – još uvijek postoji potreba za cijepljenjem, potrebno je držati socijalnu distancu koliko god je to moguće, uz to je važno i održavanje osobne higijene te naravno, korištenje maski – zaključit će ravnatelj Marijo Bekić. • MNJB

Objavljeno u tiskanom izdanju 23. ožujka 2022.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist