Grad

UGOSTITELJI I PRODAVAČI O ŠTRAJKU KARIĆARA Ovo je strašno! Ako sutra ne dobijemo robu, butiga će biti prazna do ponedjeljka!

UGOSTITELJI I PRODAVAČI O ŠTRAJKU KARIĆARA Ovo je strašno! Ako sutra ne dobijemo robu, butiga će biti prazna do ponedjeljka!

Dubrovački karićari u četvrtak ujutro krenuli su u svojevrsni štrajk te nisu dostavili robu na placu, u restorane, pekare i butige. Vlasnici ugostiteljskih i uslužnih objekata našli su se tako u nezgodnoj situaciji.

-Nisam dobio jedan dio robe. Morali smo s sami privatnim karićem preuzeti dio robe. Snaći ćemo se, ali ovisimo o dostavi karića. Ako se ovako nastavi ubuduće, mislim da će biti velikih problema – rekao nam je kratko vlasnik Pizzerie Castro Nikša Grljević.

-Jedna smo od rijetkih butiga u Gradu. Ako ljudi dođu i vide da nemamo četiri, pet stvari od šest koje traže, neće se više ni vraćati. Roba kasni već tri, četiri sata. Nastao je problem jer nema nekih proizvoda, kao što je Coca Cola. Trebale su doći danas tri palete Coca-Cole. Sad je cijela strka oko toga što toga nema. Nitko nam nije javio nikakve informacije, niti se itko javlja na telefon. Ako sutra budu štrajkali, ja ostajem bez piletine i ostalog mesa. Žao mi je što je došlo do ovoga – prokomentirala nam je prodavačica iz butige Pemo koja se nalazi unutar gradskih zidina.

Iz Velproa su nam pak istaknuli kako im je stuacija danas regularna, ali da bi sutra moglo biti problema.

-Već sutra će opskrba patiti. Ide vikend, a ne znamo što će biti. Možda će još štrajkati, a roba mora doći u Grad. Možemo se turistima zahvaliti i reći da idu u Grčku, Tursku. Mlijeko, meso, ne mogu stajati na suncu – istaknuo je dostavljač Velproa kojeg smo susreli.

Najlošija situacija jutros je u butizi Zoro. Kako nam ističe prodavačica, imaju velikih problema zbog današnjeg nedolaska robe.

-Srce je sezone, a mi nismo dobili robu. Imamo određene dane kad nam dobavljači donose svoju robu, što znači da neke proizvode nećemo tako lako dobiti, nego opet moramo čekati određeni dan. Coca Cola nam nije došla, sutra je za nas najveća dostava i ne znam je li roba došla pa ju je netko vratio ili jednostavno nije došla. Nemamo nikakvu povratnu informaciju. Ne znam, ali ovo je strašno. Poručite gradonačelniku da ovo može raditi cijelu zimu, ali ne po ljetu. Ovo nije način. Sutra dolazi sva roba. Ako sutra ne dobijemo robu, butiga će biti prazna do ponedjeljka. Gubimo promet – istaknula nam je prodavačica u Zora.

Kako su nam prethodno istaknuli dubrovački karićari, sva Mlinarova peciva vratila su se ovog jutra. Iz ove pekare nam ističu da neće imati robe, ako se sutra ova situacija nastavi.

-Dogovaramo s našim kombijem direktnu dostavu, nadam se da će sutrašnji dan proći bez zastoja. Za danas smo uglavnom pokriveni – istaknuli su nam.

-Danas nema svježe robe i to je to. Najgore nam je sa svježim proizvodima. Ako i sutra nastave sa štrajkom, u problemu smo – govori nam prodavačica iz Konzuma, a na nju se nadovezao i ljutiti Dubrovčanin koji je istaknuo kako u njegovo doba nikada nije bilo problema s robom i da nikada nije kasnila jer je išla morem.

-Ovo je vrlo jednostavno riješiti. Postoji platforma u Rijeci dubrovačkoj. Lijepo svi u Komolac na brod i na mali muo s robom. Prije smo tako – sve na mali muo i s time u grad. A, ovi danas ne znaju zbrojiti dva i dva – istaknuo je ljutiti Dubrovčanin.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist