Aktualno

Udruga slijepih obilježila Dan žena

Udruga slijepih DNZ 08032024

Udruga slijepih Dubrovačko-neretvanske županije tradicionalno je, povodom obilježavanja Dana žena, organizirala za svoje članove zdravstveno edukativno predavanje.

Naime, udruga je ugostila prim. dr. sc. Ankicu Džono Boban, dr. med. specijalisticu javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koja je govorila o oralnom zdravlju.

Za članove udruge, od kojih mnogi imaju i šećernu bolest, održavanje oralne higijene izuzetno je važno kao i za svaku drugu osobu. Središte ovog stručnog edukativnog predavanja, a potom i interaktivnog razgovora bila je prevencija oralnog zdravlja. Kako voditi brigu o higijeni zubiju, higijeni zubne proteze, kada i zašto obavljati sistematske preglede zubiju, kako i zašto nastaje zubni karijes bila su neka od pitanja prisutnih članova udruge.

-Ovim predavanjima udruga nastoji svojim članovima povećati razinu svijesti o važnosti očuvanja i unapređenja svakog segmenta njihovog zdravlja – ističe se u priopćenju udruge.

Pročitajte još

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović