Aktualno

UDRUGA POSLOVNIH ŽENA ‘Dubrovačke kružice’ na studijskom putovanju u Rijeci i Istri

udruga zena krug

Šesnaest uspješnih poslovnih žena, članica Udruge Krug – ogranak Dubrovnik, sudjelovalo je u studijskoj posjeti i razgledanju turističke ponude Istre, od 17. do 19. studenoga.

Početna pozicija upoznavanja je bio hotel Meneghetti u Balama, ali ljepotu tog jedinstvenog hotela koji se rasprostire na površini skoro jednog sela zapravo nisu uspjele doživjeti u potpunosti radi isplaniranih daljnjih posjeta. Svakako ostao je okus jednog pravog malog raja za dušu i tijelo.

Tura se nastavila u malom selu Deklevi , kraj Višnjana, u vinariji Vicinim koja se pored izvanredne proizvodnje pjenušca i vina prva u Hrvatskoj dosjetila napraviti „Big Bench“, koncept predimenzionirane klupe u prirodi, usred vinograda, crvene boje kao posvetu istarskoj zemlji crvenici.

Sljedeća posjeta je bila vinariji i wine hotelu Roxanich u Motovunu te nastavak vinariji i kušaonici Tomaz. Iz obje vinarije pucali su neprocjenjivi pogledi na vinograde Motovuna i Vižinade. Vinarije su nakratko zamijenile kušaonicom vrhunskog maslinovog ulja obitelji Ipša iz istoimenog sela ponad Oprtlja. Dovoljno je spomenuti da je ulje obitelj Ipša prvo hrvatsko maslinovo ulje koje je uvršteno u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja – Flos Olei.

Tako ispunjen dan je završen posjetom vrhunski opremljenoj vinariji Kozlović u Vala Momjanu, a Gianfranca Kozlovića mnogi smatraju početkom i krajem najbolje malvazije Istre.

Izvanredni primjeri truda, rada i pameti su nedvojbeno poticaj i našim vrijednim ženama da i dalje napreduju sa svojim idejama u obogaćivanju ponude Dubrovnika i okolice.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist