Aktualno

Udruga mladih Orlando slavi punoljetnost zanimljivim programom

unnamed 15

Udruga mladih Orlando od 15. do 21. svibnja slavi punoljetnost i nizom glazbeno-scenskih programa poziva sugrađane na dane otvorenih vrata u prostoru iza kampusa Sveučilšta u Dubrovniku.

U proteklih 18 godina Udruga mladih Orlando bila je jedan od nositelja kulture mladih u Dubrovniku te je u svojoj organizaciji zabilježila niz koncertnih, filmskih, fotografskih, performativnih, kazališnih, književnih i mnogih drugih sadržaja.

Generacije i generacije kreativaca su izašle iz prostora kojima se koriste članovi udruge, a u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom i mnogim drugim kulturnim ustanovama i civilnim organizacijama ostvaren je niz programa koji se i danas pamte.

Revitalizacija udruge je u posljednjih nekoliko godina prepoznata u javnosti te je prostor ponovno zaživio među mladim ljudima koji stvaraju i kreiraju iz srca! Što su točno pripremili, možete provjeriti idući tjedan. Bit će tu prilike za retrospektivnu izložbu, koncerte, jam sessione, glazbenu slušaonicu…

Ulaz na sve događaje je besplatan!

PROGRAM:

15. svibnja do 17. svibnja 2017.

18:00 – 20:00 Otvaranje izložbe ‘Orlandovih 18’

Izložbu predstavljaju amaterske i profesionalne fotografije snimane od 1999. godine, a koje prate niz organiziranih manifestacija i društvenih aktivnosti kroz povijest Udruge mladih Orlando te prikazuju neprikosnoveni doprinos nezavisnoj i urbanoj kulturi kao živo mjesto koje je generiralo i nastavlja generirati umjetnički izričaj mladih Dubrovčana.

18. svibnja 2017.

20:00 – 23:00 SuperSonic glazbeno – edukativna slušaonica

Slušaonica SuperSonic je zamišljena kao proces edukacije publike sa žanrom glam i hard rock glazbe te njegovom poviješću od samih početaka 70-ih, preko vrhunca klubske scene u Los Angelesu, pa sve do performansa stadionskih proporcija. Namjera je kontinuirano upoznavati mlađu populaciju s glazbenom tradicijom glam zvuka, s glazbenim stvaralaštvom koje je obilježilo posljednja tri desetljeća svjetske pop kulture.

20. svibnja 2017.

Rođendanski koncert – bendovi

1. Funky Monkey 19:30 – 20:00
2. Mystica 20:15 – 20:45
3. Bloom Box 21:00 – 21:30
4. Vedran &; Mahir 21:45 – 22:15
5. Material Damage 22:30 – 23:15
6. Valetudo 23:30 – 00:15

21. svibnja 2017.

20:00 : 23:00 Jam session

Jam session radionica zamišljena je prvenstveno kao druženje mladih glazbenika s područja Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, ali svakako je u planu postepeno širenje opsega kako program bude napredovao u realizaciji. Kroz kontinuirani dijalog s našim članovima, došli smo do zaključka kako je mladim glazbenicima nužna platforma kroz koju bi se stvarali novi kontakti, formirali bendovi, ali i gdje bi pojedinci koji nemaju vlastiti bend, odnosno prethodna glazbena iskustva mogli zasvirati. Namjera je stvoriti redoviti klupski program Udruge, a pošto su članovi većinom glazbenici, logično je da prvi korak k tome bude radionica ovog tipa.

Pročitajte još

PRESTIŽNO PRIZNANJE IZ AMERIKE Dubrovnik je najbolja destinacija za grupna putovanja u svijetu

Dulist

GUŽVE U GRADU Velike količine vozila oko Pošte Lapad

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo