Aktualno

LINĐO ‘PUCA PO ŠAVU’ Amateri i zaposlenici nezadovoljni Šokcem, Matušić ništa ne zna

Krunoslav Šokac Anuška Matušić

Što se događa u Folklornom ansamblu Linđo? Ako je suditi po informacijama koje već više od mjesec dana ‘cure’ iz te gradske ustanove u kulturi, nezadovoljstvo članova ansambla radom umjetničkog ravnatelja Krunoslava Šokca, koje već dugo tinja, eskaliralo je.

Podsjetimo, umjetnički ravnatelj FA Linđo Krunoslav Šokac na to mjesto došao je u studenom 2016. godine. Etnolog i povjesničar te bivši član ansambla LADO na nastupnoj je konferenciji za medije najavio promjene u radu Linđa, vodeći se ‘umjetničkim osnovama’ Zagrebačke škole folklora. Izgleda da od tog dana do danas mnogim Linđovcima te umjetničke osnove nisu dobro sjele.

Inače, informacije o nezadovoljstvu amatera, ali i zaposlenika Linđa, kolaju već tjednima. Promjena načina rada i programske koncepcije mnoge je ‘stare’ Linđovce udaljila od ansambla, a oni mlađi, koji su ostali, nezadovoljni su ‘žvrnjem’ pjevačkih i plesačkih proba koji se izvode toliko često kao da je cilj profesionalizirati amatere. Broj amatera se osuo pa se sve češće može čuti kako u Linđu imaju problem sastaviti dovoljan broj plesača, zbog čega se pribjegava ‘kraćenju’ tog broja. Govori se i o problemu s nastupima, gdje je također slab odaziv plesača. Kao rezultat nezadovoljstva ‘izrodilo’ se i pismo upućeno članovima Upravnog vijeća. Predsjednik UV Linđa Pero Milković za danas u 17 sati sazvao je sjednicu UV-a.

-Mogu potvrditi da je na adresu Upravnog vijeća došlo pismo nezadovoljnih zaposlenika. Mi danas imamo našu redovitu sjednicu i pod točkom ‘Razno’ razgovarat ćemo o primjedbama na rad gospodina Šokca. Pozvani su svi, od zaposlenika do amatera – rekao nam je kratko predsjednik Upravnog vijeća FA Linđa Pero Milković.

-Ne znam odakle vam to. To su sve tračevi. Rekla-kazala. Ne pada mi napamet na to odgovarati. Nisam upoznata s nezadovoljstvom Linđovaca. Normalno radimo, a znam što radimo. Naš posljednji nastup je normalno odrađen. Ne znam odakle ta priča. Ako je netko nezadovoljan valjda bih ja prva trebala znati detalje o tome. Ako i ima problema riješit ću ih u svojoj kući. Sigurno neću prvo s novinarima razgovarati, već sa svojim ljudima. Dosta je Linđo bio u novinama – za DuList je komentirala ove navode ravnateljica FA Linđa Anuška Matušić.

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist