Aktualno

UDRUGA HRVATSKI DOMOBRAN Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnih putova

domobrani 08

O Spomendanu na sve hrvatske žrtve u borbi za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske, Udruga Hrvatski domobran organizira u četvrtak 15. svibnja u 9.30 tihu molitvu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Križa na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

Pola sata ranije, u 9 sati na gradskom groblju na Boninovu također će se predstavnici Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i Udruga koje štuju i skrbe o žrtvama Drugog svjetskog rata prisjetiti svih žrtava ubijenih i poginulih za Domovinu.

 

Petnaesti svibnja je tužni dan s kraja II. svjetskog rata, vrijeme kada su počinjeni brojni zločini nad nedužnim Hrvatima, stradalim na prostorima oko Bleiburga, Dravograda, Kočevskog roga, Maceljske šume, Barbarinog rova, Jazovke i drugih hrvatskih Križnih putova, stratišta koja su do današnjih dana ostala neobilježena i neistražena.

 

Na kraju, pozivamo sve članove Udruge Hrvatski domobran, predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i članove obitelji ubijenih vojnika i civila, da nam se pridruže u molitvi i spomenu na najveću tragediju novije hrvatske povijesti, kažu iz udruge Hrvatski domobran.

 

 

Pročitajte još

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dulist

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist